Гълъбин Боевски задържан в Бразилия с 2 кг. кокаин

19:50
Гълъбин Боевски задържан в Бразилия с 2 кг. кокаин
Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия с два килограма кокаин.

От Федералната полиция в столицата Бразилия потвърдиха за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник на летище Гарульос.

Вчера той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения, съобщи бТВ от свои източници. Информацията все още не е потвърдена официално от българските власти.

От Софийската градска прокуратура, заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина.

Близките на Боевски не бяха открити за коментар. Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 година семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

А най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leki4kiq
27.10.2011 01:21

90% от нашите добри спортисти след като вече не са спортисти почват да правят глупости

StoyanovKST
26.10.2011 21:34

Какво сте го разкритикували бе? Някой от вас да знае какво е да си олимпийски шампион и да не можже да купиш учебници на дъщеря си? а? Някой изобщо имали на представа какво е да си се изпотрошил ЗА БЪЛГАРИЯ И ТЯ ДА ТИ ДАДЕ 10 хиляди за ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН? АЗ ИМАМ ЗАЩОТО МИНАХ ТОЗИ ПЪТ! И съжелявам че съм се борил за тази държава, с 2 сменени стави съм и едвам се движа на 49 години.. Не го защитавам, не е прав за това което е направил, но не го плюйте , а погледнете държавата на 1-во място!

manunited666
26.10.2011 23:50

Медалите са негов успех , не на държавата.Окичил се е с тези медали защото е правил това което обича а не това което трябва.И тези медали не са причина да е над закона.Освен това има редица фитнес зали.Едната е на Васил Левски където тренировката да побуташ малко е 10 лева а нормалната цена за тренировка е в рамките на 2-3 лева.

Kalinho
26.10.2011 23:36

по - принцип наистина си прав. Ама тоя е пълен боклук. Във фитнеса една тренировка му е 20-30лв. Има доста сериозен бизнес и в Кнежа и Луковит ако не се бъркам. Познати ми бяха, казвали, че се занимавал с доста нелегални неща и смятал, че е над закона, мислех си, че преувеличават, ама явно не са. Все пак беше и партиен член *smile*

Messiah
26.10.2011 22:28

Че то си е за критика! Даже фактът, че е публична личност утежнява това, което е направил! Ако ще да има и пет медала - все ми е тая - за какво са му медалите, като е опрял дотук? А за това колко на България й пука за онези, които са дали нещо за нея - прав си, но това е съвсем отделен въпрос!

MeToDueB
26.10.2011 21:41

той има няколко фитнес зали, една от които е точно на стадион Васил Левски, просто иска още и още ..

justbork0
26.10.2011 20:00

Е ко да прави пича, вместо да си носи дъмбелчета и щанги си взима кока хем да дига хем да шмърка... поредния бг спортист издънил се...

ChelseaAboveAll
26.10.2011 20:03

Е то е модерно в днешно време при такива '' бивши '' спортисти да се дънят примери много..