Шоко вече е българин

15:47
Шоко вече е българин
Десният бек на Лудогорец Шоко получи българско гражданство. Вицепрезидентът Ангел Марин е подписал указа, с който 21-годишният защитник получава българско гражданство.

Талантът подписа с Лудогорец през януари тази година и е част от тима, завоювал историческото влизане в А група. От началото на сезона в елитната група Шоко е неизменен титуляр в защитния вал на отбора. Има отбелязан и един гол – срещу Миньор на 15 октомври 2011 г. След неговия точен удар Лудогорец поведе в резултата и спечели убедително мача.

Шоко е юноша на бразилския Сантос, където е играл рамо до рамо във всички формации с другото дете чудо на бразилския футбол - Неймар. Двамата са свързани и от близко приятелство.

За няколкомесечния престой в Лудогорец Шоко се превърна в един от любимците на публиката в Разград. Почитателите на футбола са убедени, че ако продължава с добрите си игри, талантът скоро ще получи и повиквателна за българския национален отбор по футбол от Любослав Пенев, който скоро ще бъде утвърден за селекционер. Досега националната фланелка на България са носили бразилците Тиаго Силва, Лусио Вагнер и Маркиньос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
26.10.2011 16:37

А така, всеки втори циганин да става българин, после ще се чудим защо всички ни се смеят.Другите държави изискват да се знае езика перфектно, да пишеш перфектно на езика в държавата, тук си им дават гражданство като топъл хляб!

Jurka5
26.10.2011 16:50

Така е! Не може на куцо,кьораво,сакато,можещо,черно и какво ли не да се дава гражданство и после що сме били на това ниво..