Рийкард: Холандия може да повтори успеха от 1988 година в Полша и Украйна

15:33
Рийкард: Холандия може да повтори успеха от 1988 година в Полша и Украйна
Франк Рийкард, който в момента е селекционер на националния тим на Саудитска Арабия, заяви, че родната му Холандия има потенциала да се изкачи на върха в Европа на предстоящия шампионат в Полша и Украйна.

Рийкард, който бе част от шампионския тим на холандците, който покори Евро 1988, още помни вкуса на успеха и смята, че настоящите му наследници в националния имат качествата да победят всеки опонент и да повторят знаменития успех.

„Дали Холандия има шанс да повтори триумфа си от 1988? Искрено вярвам, че да. Разбира се, задачата им няма да е никак лека, но мисля, че отборът ни е готов да направи голямата крачка към успеха", коментира тактикът пред официалния сайт на FIFA. "Ако Холандия замине за Евро 2012 с най-доброто, с което разполага и има известна доза шанс, ще стане шампион. Възхищавам се на страхотния дух на момчетата на Берт ван Марвайк, той е щастливец, че има възможността да работи с такива професионалисти".

„Ако има ден, Холандия може да победи всеки съперник. Страната ни се радва на изключително талантливо футболно поколение и е редно максимално да се възползва от него", допълни Рийкард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация