Павел Недвед приключва с футбола

14:19
Павел Недвед приключва с футбола
Полузащитникът на Ювентус Павел Недвед възнамерява да служи край на кариерата си като футболист, дори и ако "Старата госпожа" спечели трофея в Шампионската лига. 36-годишният бивш национал на Чехия не успя да се споразумее с ръководството на "бианконерите" за нов договор и този сезон ще бъде негов последен като активен футболист.

Преди известно време италианските медии разпространиха информация, че Недвед ще остане в Юве още една година, ако тимът успее да спечели Шампионската лига, но сега и тази възможност отпада.

Така след прекарани цели 13 сезона в италианската Серия "А" с екипите на Лацио и Ювентус, Павел Недвед ще служи край на кариерата си. През 2003-а година той става носител на най-престижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка". През същата година Недвед и Ювентус достигат финал в Шампионската лига, но там са победени от отбора на Милан. Тазгодишното издание на надпреварата е последната възможност за чешкия футболист да триумфира в Шампионската лига, нещо което той не е правил никога.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cazorla
26.02.2009 17:27

В последните 1-2 сезона се изгуби блясъка в играта му, но все пак той даде доста на Старата госпожа и мисля, че е време да се оттегли.Също така трябва да се гледа напред за негов заместник и може би най-накрая ще се осъществи толкова обсъждания трансфер на Шванщайгер.

Resorter
26.02.2009 16:36

Жалко е наистина, когато такива велики футболисти като Недвед така и не са успявали да спечелят най-комерсиалният турнир в Европа. И все пак, още не е късно - успех в реванша с Челси *smile*