Борисов помага на Пирин и Марек с държавни пари

12:24
Борисов помага на Пирин и Марек с държавни пари
Два от емблематичните футболни клубове в Югозападна България - Марек и Пирин Благоевград, които са във финансова криза, ще бъдат подпомогнати от държавата, съобщава "e-79.com".

Преди седмица министър-председателят Бойко Борисов лично обеща да спаси от фалит тима от Дупница. Вчера се разбра, че това вече е факт. Премиерът обяви, че вече са преведени 100 000 лв. на Марек, тъй като клубът се намираше във финансова криза.

"Превели сме 100 000 лева, а до края на годината ще отпуснем още 50 000 лв. Помагаме с каквото можем и то в най-голямата криза", каза Борисов, цитиран от БТА.

Не е ясно по каква линия е отпусната помощта, но клубът, регистриран като сдружение, е под шапката на общината. Тя пък е сред най-големите длъжници към държавната хазна (има дългове за около 18 млн. лева), пише в. "Сега".

Вчера "Марек" (Дупница) загуби с 1:3 от отбора на Бойко Борисов "Витоша" (Бистрица) и отпадна на полуфинал от държавното първенство за ветерани. Премиерът игра цял мач за гостите на стадион "Бончук" в Дупница.

Треньорът на ветераните на "Марек" Сашо Паргов подари на Борисов две фланелки на "Марек" с любимия на премиера номер 13, както и икона на Свети Иван Рилски.

На едната фланелка бе изписано името на Бойко Борисов, а на другата - това на Сашо Паргов.

Държавата ще помогне и на "Пирин", който също изпадна до трета дивизия заради безпаричие. Борисов е дал дума, че ще бъдат отпуснати около 1 млн. лв. - за ремонт на спортния интернат в Благоевград, както и за поставяне на осветление и строеж на трибуна на стадион "Христо Ботев", пише "Сега".

"Помагаме с каквото можем и то в най-голямата криза. Има какво да се оправя - автомагистралите ли, стадиона ли? Най-вече помагаме на детско-юношеските школи и базите. До 2-3 години те ще са на по-добро ниво. Клубовете обаче са частни и въпреки всичко президентите им идват при мен и казват "дай пари". Всеки в държавата иска да го подпомогна", каза в Дупница Бойко Борисов.

В средата на септември Борисов обяви и че собственик на "Берое" става "ТЕЦ Марица-изток 2", където държавата има основен дял.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gos13
30.11.2011 11:19

Тези неща истина ли са? Познат ми е един израз "С чужда пита помен прави".