ПФЛ пред фалит заради БФС

10:45
ПФЛ пред фалит заради БФС
Българската професионална футболна лига е пред фалит. Новината потвърди главният и мениджър Атанас Караиванов. Организацията може да сложи край на съществуването си в следващите месеци, защото от БФС са спрели парите от глоби, които издържаха лигата досега, съобщава "Тема Спорт".

Става дума за 600-700 хиляди лева. Освен това голяма част от клубовете вече не превеждат членски внос на органа, който на практика в момента е напълно парализиран. Това води към фалит ПФЛ, която няма как да си плати членския внос в Асоциацията на европейските футболни лиги. Приходите от Купата на България отиват в БФС, защото Боби Михайлов и компания администрират и този турнир. Лигата само провежда жребиите и плаща финала на купата. Последното издание струвало 50 000 лв.

Настоящото ръководство на ПФЛ дойде в края на миналата година, като наследи дългогодишния й президент валентин Михов. Идеята на сегашния председател Стефан Капралов беше Лигата да поеме организирането и администрирането на първенството и правото да договаря тв правата, но явно Боби Михайлов не пуска кокала.

БФС отхвърли подадената ръка от страна на Лигата миналия сезон с аргумента, че в закона за физическото възпитание и спорта пишело, че ПФЛ може да има само помощна функция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

potrebitel79
20.10.2011 11:40

Че то остана ли нещо несъсипано след тези боклуци от БФС *evil*