УЕФА създава ново европейско първенство

16:16
УЕФА създава ново европейско първенство
Европейската футболна асоциация (УЕФА) обмисля възможността да организира умален вариант на европейското първенство, съобщава германският всекидневник "Билд".

Според предварителните планове, изготвени на срещата в Кипър през миналия месец, турнирът ще бъде организиран в края на европейските квалификации. Участници пък трябва да бъдат всички победители в групите и страната, която е домакин на турнира.

Целта на УЕФА е да засили конкуренцията в квалификациите, защото следващото европейско първенство ще бъде съставено от 24 отбора и много от тях няма да играят с пълни сили в предварителната фаза.

"Обсъждахме този вариант в Кипър. Към момента обаче всичко е само идея", заяви генералният секретар на Германския футболен съюз - Волфганг Нийрсбах, цитиран от БТА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hausk
19.10.2011 16:25

Много несмислено,няма смисъл да играят отбори,които ще играят един срещу друг след по-малко от година.Вариантът който би донесъл голям интерес може да е ако първите два отбора се класират за финалите на Европейското първенство и останалите отбори да сформират по малък турнир и по този начин всяка държава ще получи шанс да гледа националния си отбор по футбол.

Flying933
19.10.2011 16:46

Напълно съм съгласен с теб.Просто наистина е безсмислено.