Спряха парите на съдиите в "А" и "Б" група

09:46

Спряха парите на съдиите в "А" и "Б" група
Реферите от "А" и "Б' група са спрели да получават полагащите им се хонорари за ръководените мачове. Причината е, че не всички клубове са внесли задължителните съдийски такси в касата на Професионалната лига, която после превежда парите на арбитрите по банков път, съобщава вестник "Труд".

Не са събрани таксите за последните 2-3 кръга в “А” група и за последните 6 кръга в “Б” група, което е довело до незапомнено спиране на кранчето за съдийската гилдия. Рефери коментираха, че досега не се е случвало такова забавяне на парите им. Клубовете би трябвало предварително да внасят съдийските такси за мачовете, за да получат арбитрите хонорарите си в седмицата след ръководените двубои. На главен съдия в “А” група се полагат по 1000 лв. на мач.

Неплатените такси са един от воденичните камъни, които давят финансово Професионалната лига. Организацията на клубовете от “А” и “Б” група е изправена пред фалит. 24 от общо 36 клуба дължат задължителния членски внос. Главният мениджър на Професионалната лига Атанас Караиванов обяви, че касата е празна и няма откъде да се очакват постъпления. Съществува натрупан дълг от 84 000 лева като членски внос към Асоциацията на Европейските професионални лиги. И тъй като тези пари вероятно няма да бъдат платени, българската Професионална лига ще бъде изключена.

От нейното ръководство твърдят, че са спрени парите от глоби, които се получаваха в Лигата от БФС. Тези суми осигуряваха съществуването на организацията на професионалните клубове. От миналия сезон имало несъбрани 270 000 лева от глоби и такси, които отворили огромна дупка в касата. При липсата на средства Лигата може да банкрутира до 2-3 месеца. Тя е съорганизатор с БФС на турнира за Купата на България, който дава квота на победителя или финалиста за участие в квалификациите за Лига Европа. Задължение на Професионалната лига е да организира финала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
19.10.2011 10:39

То пък и един главен мениджър!!!*cards*Да ходи да чете новини някъде!