300 българи чакат Бербатов да играе в Букурещ

09:24
300 българи чакат Бербатов да играе в Букурещ
Около 300 българи ще дерат гърла в подкрепа на Димитър Бербатов в Букурещ във вторник.

Те ще са сред 55-те хиляди щастливци, които ще гледат гостуването на английския първенец на румънския Оцелул Галац от Шампионската лига. Мачът ще се играе днес от 21,45 часа българско време на новия стадион “Арена Лиа Манолиу” в Букурещ, защото стадионът на румънския шампион в Галац не отговаря на условията на УЕФА.

Вчера “ Манчестър Юнайтед” кацна на летище “Анри Куанда” в Отопени край румънската столица. Учудващо там бяха едва десетина фенове на “червените дяволи”, които посрещнаха изключително възторжено своите любимци. Именно Димитър Бербатов бе един от най-поздравяваните, може би защото румънците го смятат за най-близък. За сметка на това журналистите бяха три пъти повече, като от България единствено в. “24 часа” имаше представител. Българинът излезе един от първите, беше доста умислен, но все пак помаха на феновете.

Очаква се деветката на “Юнайтед” най-после да запише участие още от първата минута. Той не е вкарвал три години в най-авторитетния европейски клубен турнир - Шампионската лига. Вероятно Алекс Фергюсън ще заложи да доста експериментален състав, защото титулярите трябва да бъдат максимално запазени за градското дерби срещу “Сити” в неделя. За първи път от много време този мач ще реши кой да еначело в класирането на английската Висша лига. В момента “гражданите” водят с две точки, след като през уикенда “Юнайтед” направи 1:1 с “Ливърпул” на “Анфийлд роуд”, а тимът на Роберто Манчини разби 4:1 “Астън Вила” със Стилиян Петров.

Заедно с Бербатов най-много аплодисменти отнесоха мениджърът Алек Фергюсън и звездата Уейн Руни. Англичанинът изглеждаше изключително спокоен и усмихнат, въпреки че трябва да се явява пред арбитражната комисия на УЕФА с надежда да му бъде намалено наказанието с националния отбор. Заради глупав червен картон в последния мач от квалификациите срещу Черна гора, завършил 2:2, той бе санкциониран за първите три мача от финалите в Полша и Украйна догодина.

Централният защитник Рио Фердинанд не пристигна в Букурещ, но в състава се завърна Неманя Видич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

potrebitel79
18.10.2011 13:05

И това ви е много смешно, така ли, цървули такива?

potrebitel79
19.10.2011 12:36

Видях, че не го пуснаха и надали някой е очаквал друго, но и аз бях напълно прав, че си шибан мангал, щом това те радва, мухльо нещастен!

darklight
19.10.2011 09:13

Сега видя ли, че съм прав бе идиот такъв.