Кандидат кмет обещава развитие на масовия спорт в София

18:23
Кандидат кмет обещава развитие на масовия спорт в София
Големите спортисти се раждат в общество с отношение към спорта. Аз имам такова и ще развия масовия спорт в града, заяви кандидат-кметът на София Прошко Прошков.

На работна среща със спортни дейци, Прошков беше категоричен, че има отношение към спорта и развитието му, освен към професионалния, така и към масовия за гражданското общество.

"Имам отношение към спорта. Големите спортисти се раждат в такова общество. В момента няма политика за масов спорт", коментира кандидат-кметът на Синята коалиция.

Прошков разкри и плановете си за развитие на спорта в София, като платформата му включва реализация за изграждане на спортни зали в София, менажиране на площадки за масов спорт, насърчаване на талантливи деца в спорта, както и предпазване на стадионите от продажба и промяна на предназначението им.

"Ние смятаме да реализираме изграждането на спортни зали в училищата, които да се ползват за масов спорт не само от учениците. За нас е важно правилното менажиране на спортни площадки. Един от проблемите, по който смятаме да работим са стадионите и тяхното опазване от продажба и промяна на предназначението. От години се борим за създаването на публичен регистър със спортните имоти в столицата, за да можем да сме запознати с какво реално разполага общината и тези имоти да бъдат ползвани само за спорт, а не да се превръщат в запустели свърталища на наркомани. Освен това, смятаме да изградим програма за насърчаване на талантливи деца в спорта", бяха основните проблеми, които Прошко Прошков засегна в работната си среща със спортни деятели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
17.10.2011 23:40

Най са ми старнни обещания ха кандидати,за които е абсолютно сигурно,че ще бъдат далеч от победата *smile*

Sir_Mitko
17.10.2011 18:44

Ох,Прошко от кое село си бе,Прошко?Аз пък обещавам,че като ме вземат в националния ще вкарам хеттрик на Италия...Не се правят обещания,които не си сигурен че ще изпълниш.