Ариен Робен: Шампионската лига или Примера? Искаме ги и двете!

13:48
Ариен Робен: Шампионската лига или Примера? Искаме ги и двете!
Часове преди мегасблъска на "Сантяго Бернабеу" между Реал Мадрид и Ливърпул холандската звезда на "Белия балет" Ариен Робен даде интервю пред испанските медии, публикувано в "Меридиан мач".

- Кой губи повече? Ливърпул без Джерард или Реал Мадрид без Робен?

- За мен Мадрид без Робен, защото моето желание е винаги да играя особено в мачове като този с Ливърпул. Искам да мога да помогна на тима и съотборниците си.

- Срещу Спортинг Хихон се видя и преди това срещу Бетис, че Реал все пак не зависи чак толкова от твоите голове. Как приемаш този факт?

- Радвам се , че записахме убедителни победи и най-вече съм щастлив заради нашите фенове и съотборниците ми, естествено. В тези два мача отбелязахме десет гола и няма как това да не ме радва.

- Идва ред да поговорим и за Реал Мадрид. В серия от девет поредни победи сте. Ще продължи ли тя и след мача с Ливърпул?

- В момента играем много добре, намираме се в най-добрата си форма от началото на сезона. Не трябва обаче да се впечатляваме от всичките приказки, защото ни очакват много важни мачове.

- Смяташ ли, че предимството е на страната на Ливърпул, тъй като реваншът е на "Анфийлд"?

- Не. Ако успеем да вземем нашето от първия мач, реваншът може и да няма значение. Ще е хубаво, ако не допуснем гол, това ще ни даде предимство пред втория мач.

- На два пъти сте играли срещу Ливърпул на 1/2-финал в Шампионската лига през сезон 2004/05 и 2006/07 с екипа на Челси, но загубихте и двата мача. Готови ли сте за реванш?

- Не бих определил тези мачове като мой личен реванш, но определено сме мотивирани и готови за победа. Те са много здрав физически отбор и когато играех в Челси, сблъсъците с тях винаги бяха тежки. Ливърпул не играе красив футбол, но са много силен противник. Разполагат с футболист като Джерард, който е най-добрият халф в Англия.

- Как определяш взаимодействието между Джерард и Фернандо Торес, което е ключово за успехите на Ливърпул?

- Торес е нападател с много качества, но значението на Джерард за Ливърпул е много по-различно. Но Ливърпул е отбор с отличен колектив, това не е просто сбор от добри футболисти.

- Реал Мадрид има девет шампионски трофея на Европа, а Ливърпул е с пет. Никога досега обаче двата отбора не са се изправяли един срещу друг във фазата на директните елиминации. Любопитни ли са твоите съотборници как се играе на "Анфийлд"?

- Все още не сме говорили за това, но всички ще разберат, че на "Анфийлд" се играе много трудно. Атмосферата там трябва да се почувства, защото не мога да я опиша.

- Можеш ли да я сравниш с тази на "Сантяго Бернабеу"?

- Не. Нашите фенове са най-добрите, но английските привърженици са много по-чувствителни към любимия си отбор. За хората в Англия футболът е начин на живот.

- Къде предпочиташ да играеш - отляво или отдясно?


- В момента отдясно, защото играта ми върви и се чувствам добре, но по принцип мога да играя и отляво. Няма голямо значение, по-важното е да имам свобода, когато съм на терена.

- Вярно ли е, че се чувстваш по-добре физически, защото Хуанде Рамос е променил режима ви на хранене?


- Не мисля така. За мен тренировките са най-важни. Правилното хранене помага, но не е основният фактор, затова дали си контузен или не.

- Как приемаш сравненията с Лионел Меси и смяташ ли, че са удачни?


- За мен те не са проблем. Единственото, което искам, е да играя и да бъда полезен. Когато ме сравняват с други футболисти, още повече такъв като Меси, който е сред най-добрите в света, нямам нищо против.

- Кое е по-важното за Реал Мадрид - титлата от Примера или трофея от Шампионската лига?

- Не искам да избирам, защото, когато си футболист на Реал Мадрид, трябва да се стремиш към максимум купи и медали. Нямаме правото да избираме. Никога не съм печелил Шампионската лига, но искам и двата трофея.

- Възможно ли е въпреки седемте точки преднина на Барселона в края на сезона да триумфирате с титлата?

- Ще видим, но трябва да сме концентрирани върху нашето представяне, а не върху това на Барселона. Ако продължаваме да побеждаваме, всичко е възможно.

- Ще прогнозираш ли евентуален резултат за мача ви с Ливърпул?

- Естествено искам да победим, но и двата отбора започваме от 0:0. Другото зависи от нас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DoN_vOLen
27.02.2009 23:29

реал поопресниха играта си според мен имат шансове эа нещо голямо ,но не таэи година *stop*

djunkata
25.02.2009 22:28

Реал са един велик отбор, който винаги ще съществува, но във всеки отбор има кризи, въпреки че мисля, че имат шанс за титлата в Испания.

LucHo_GoNzaLez
25.02.2009 14:24

Реал може да е голям отбор,но тази година ми се струва че ще се рамине и с Примера и с Шампионска лига