Парите не могат да купят победите

11:27
Парите не могат да купят победите
Наставникът на Ювентус Клаудио Раниери се завръща на "Стамфорд Бридж" с предупреждение към собственика на Челси Роман Абрамович, че парите не могат да купят победите. "Старата госпожа" ще се изправи срещу "сините" от Лондон в първа осминафинална среща от Шампионската лига тази вечер.

Мачът несъмнено ще върне спомените на треньора за четиригодишния му престой на поста мениджър в английския гранд. Абрамович уволни италианеца само 12 месеца след като купи Челси. Това, че изведе тима си до полуфинал в най-комерсиалния клубен турнир не помогна на Раниери да запази работата си след идването на руския олигарх в отбора от Западен Лондон.

След Раниери Жозе Моуриньо, Аврам Грант и Луис Фелипе Сколари не успяха да се задържат дълго като мениджъри на "сините".

"Съгласен съм с мнението на сър Алекс Фъргюсън, че футболът в Англия се променя. В миналото когато някой искаше да гради отбор взимаше млади футболисти и опитваше да им помага, докато трупат опит. В много от клубовете сега това не е възможно. Нови собственици идват от САЩ, арабските страни или Русия - дават парите си и искат светкавичен успех. Във футбола не става така. Мениджърите се нуждаят от време, за да превърнат името на един играч в марка. Вярно е, че парите помагат за това, но не всичко е пари. Парите не носят победата и това е добре", заяви Клаудио Раниери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари