Венгер: Най - вероятно Реднап ще поеме националния на Англия

13:13
Венгер: Най - вероятно Реднап ще поеме националния на Англия
Арсен Венгер категорично отхвърли възможността да стане селекционер на Англия, като смята, че този пост е за англичанин.

Мениджърът на Арсенал заяви, че треньорът на Тотнъм Хари Реднап ще замени Фабио Капело начело на трите лъва след края Евро 2012, когато изтича договорът на италианеца.

„За мен националният отбор се нуждае от английски мениджър и аз никога няма да променя това си мнение дори за минута”, каза Венгер пред медиите в Англия.

„Придържам се към този принцип и мисля, че за самите вас (англичаните) това е важно. Ако чужд треньор спечели Европейското първенство, че това не е изцяло английски триумф.”

„Хари Реднап е кандидат. Той е англичанин, той е готов, той е щастлив, той е радостен да го направи и вие вече сте го избрали. Така че не съмнявайте, че това ще се случи”, каза още Арсен Венгер.

Наставникът на Арсенал сподели и че не слага Англия сред фаворитите за Евро 2012, още повече след като Уейн Рууни беше наказан да не играе в първите три мача на шампионата в Полша и Украйна догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация