Сашо Диков: Не съм получавал никакви заплахи

11:12
Сашо Диков: Не съм получавал никакви заплахи
Всичко е наред, не се притеснявайте, каза специално за БГНЕС журналистът Сашо Диков броени минути след инцидента в столицата, при който беше взривена неговата служебна кола.

"Тази вечер към 22.00 взривиха автомобила ми, който бе паркиран пред блока, в който живея. Бомбата е била поставена пред предната лява гума, няма пострадали", каза той. Диков добави, че не е получавал абсолютно никакви заплахи от никого.

Сашо Диков няма обяснение за причините за атентата срещу него. Според него една от версиите е свързана с идването на "европейските босове" в България, другата – сплашване. "Но от никъде няма никакви индикация кой за какво да ме плаши. Не го свързвам с нищо, не съм готвил някаква сензация", заяви той пред БНТ. Диков не смята да иска охрана.

"Нямам никаква представа как стана взрива. В 22.00 ч. се чу адски гръм и автомобилът вече го нямаше на практика. Доколкото знам някъде около килограм тротилов еквивалент, но не съм специалист, за да навлизам в такива подробности", каза той, разказвайки за това как е станала експлозията. Диков е категоричен, че ако в момента на взрива там е имало случайно преминаващи хора, те са щели да пострадат.

Според него ситуацията е "тъпа", защото никой не е открил бомбата поставена в началото на годината срещу вестник "Галерия". Ако отговорните органи са открили тогава извършителя, най-вероятно сега е нямало да се стигне до тази експлозия, смята Диков.

Той призова всички хора да гласуват, защото това са най-важните избори от 21 години. "Стига толкова далавераджии", категоричен е журналистът.

Прилича ми на взрив, когато в България пристига голяма европейска група. Това е факт. Това заяви пред Нова телевизия директорът на СДВР Валери Йорданов по случая с взривения автомобил на директора на Канал 3 Сашо Диков.

Йорданов поясни, че специалистите от ДОТИ все още не са се произнесли по отношение на количеството на взривното вещество, така че засега не разполага с информация какъв е взривът. За версии още е рано да се каже, разследването е в самото начало, допълни Валери Йорданов.

Той каза още, че се работи по това от къде може да идва този взрив, каква е причината за поставянето му.

Бомбен атентат беше извършен в България срещу журналист, известен с критиките си към правителството, докато председателят на ЕК Жозе Барозу е на посещение в страната. Така коментира инцидента агенция Франс прес.

Взривното устройство е избухнало под колата на Сашо Диков, който винаги е бил критичен към дясното правителство на премиера Бойко Борисов. Взривът се случи само часове след пристигането на Барозу на двудневно посещение в страната. Още трима еврокомисари ще посетят София днес, а на 23 октомври ще се състоят президентски и кметски избори. Те ще покажат подкрепата за правителството на ГЕРБ по средата на мандата му, добавя Франс прес.

Подобни експлозии разтърсиха вестник "Галерия" във февруари, в деня, когато 4 еврокомисари бяха на посещение в България, припомня агенцията. Две опозиционни партии също станаха обект на атентати през юли преди издаването на годишния доклад за напредъка на България в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Danskrastev
14.10.2011 14:04

Не клане просто 1 военен преврат смяна на конституцията и превръщането на България в президетска република е това трябва да стане за да трагнат нещата....трябва всички измамници и хора крали през годините да влезнат на топло

vrajev
14.10.2011 12:31

3-ма с по един калашник и разтрел на целия парламент и БФС и ше се получи истинско ново начало *smile*

kolio_vg
14.10.2011 11:43

Бе накрая ще се оправим,сигурен съм,няма да издържат нервите на никой и ще има масови кланета.