Пенев: Мисля само за мача с Монтана

17:33
Пенев: Мисля само за мача с Монтана
"В момента съм концентриран единствено за мача с Монтана. Друго не ме интересува", сподели наставникът на Литекс Любослав Пенев по повод на поредните слухове, че ще става национален селекционер на България.

- Г-н Пенев, притеснявате ли се, че в предстоящия мач срещу Монтана Литекс може да повтори неубедителната игра от двубоите с Ботев, Видима и Миньор?

- Тренирахме добре през последните две седмици. Обърнахме внимание на доста детайли и на грешките, които допускаме. Надявам се, че сме направили необходимите корекции. Вярвам в момчетата с оглед на това, което видях през последните две седмици. Резултатът ще се види в мача с Монтана. Както и в домакинството на Лудогорец след това. Вярвам, че работата от последните две седмици скоро ще даде резултат. Длъжни сме да вземем максимален брой точки от домакинствата с Монтана и Лудогорец. Защото изоставаме от челото, което не ми харесва.

- Имате ли кадрови проблеми?


- Освен възстановяващите се от трайни контузии, всички са здрави. Момчил Цветанов има проблеми с ръката, но не е сериозно.

- Георги Миланов бе наритан сериозно по време на квалификацията с Люксенбург?


- Той е добре. Тренира нормално. Вече сме в пълен състав. Работим в нормален режим на тренировка. Възстановяването на Бодуров и Йеленкович върви добре, но е необходимо още време.

- Може ли в скоро време да видим и Сандриньо в игра?

- Не искам да се ангажирам със срокове. Но се прави максималното той и останалите да бъдат готови за игра възможно по-скоро. Преди това трябва да се възстановят на 100 процента.

- Може ли Литекс да навакса изоставането от лидерите?

- Разбира се. Но това ще стане с изключително раздаване. Правим го на тренировка, но по време на мача засега не се получава. Там е проблемът, който виждам. Трябва максимално раздаване - и физическо, и умствено. Има мачове, които се печелят с битка.

- Голяма част от феновете се питат защо не залагате по-често на Деян Джерманович?

- Разчитам на всички футболисти еднакво. Всички правят едни и същи упражнения на тренировка. В зависимост от това кой как се представя по време на заниманията, си вадя заключенията.

- В последния двубой на Литекс най-големият проблем се оказаха грешките на вратаря Винисиус. Ще има ли промени в тази посока?

- Нека не хвърляме вината на вратаря. Загубим ли, всички сме виновни. Същото важи и когато бием. Не искам да се обвинява един човек. След като сме допуснали гол, виновни сме всички - от централния нападател до вратаря.

- Това, което интересува най-много футболната общественост на България, са проблемите в националния отбор. Вашето има продължава да се спряга сериозно като нов национален селекционер. Ще си подадете ли документите за мястото на Матеус? От БФС обявиха, че ще има конкурс?

- Темата национален отбор е много сериозна. На никого не му се харесва как се представяме и как завършихме в групата. Надявам се нещата да започнат да се оправят. Няма да е лесно. Необходимо е време в близко бъдеще да имаме силен национален отбор. За постигането на тази цел обаче трябва да са съпричастни всички - треньорите на клубовете, началниците, БФС и футболистите.

- Не отговорихте на въпроса дали ще си подадете документите. В БФС чакат кандидати.


- Не знам за каква процедура става въпрос. Нищо ново не мога да ви кажа по темата.

- Някои медии дори съобщиха заплата ви като национален селекционер плюс екипа, с който ще работите?

- Не знам какво е написано. Не мога да ви кажа нищо по-ново в сравнение с това, което сме коментирали по време на предишните ни срещи.

- Как ще коментирате думите на Емил Костадинов, че всеки уважаващ себе си треньор няма да поеме националния тим?

- Всеки може да изрази мнение. Не съм чел, нито чул тези коментари.

- Вашето мнение какво е по този въпрос?


- Едни ще кажат, че всеки треньор, който се уважава, няма да поеме отбора. Друг ще каже: "Браво, много добре. Правилна постъпка". Много хора, много мнения.

- Все пак как ще коментирате това, което се случва в българския футбол? Кой е виновен за лошото състояние? Само треньорите ли?


- Не искам повече да коментирам националния отбор. Казах, каквото имах да казвам. Мислите, че проблемите в българския футбол са само в националния отбор ли? Не е така.

- Вашето име най-често се спряга като национален селекционер?

- Добре, прекрасно. Но аз не мога да коментирам всяка една статия, която се появява за мен във вестника. Не мога нито да потвърждавам, нито да отричам появяващата се информация. Доста време се говори кой може да стане селекционер и кой не. Такава е ситуацията, че те вкарват в темата. Друг е въпросът дали е вярно или не. Не искам да се отклонявам от това, което ме интересува в момента.

- Добре, но Литекс все пак е част от българския футбол?

- Да, но не искам тук да бъде трибуната за анализ на футбола като цяло и по-конкретно националния тим. В момента съм концентриран единствено за мача с Монтана. Друго не ме интересува.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари