Етър взе бивш халф на Сент Етиен

16:08
Етър взе бивш халф на Сент Етиен
В Етър Велико Търново пристигна още едно чуждестранно подкрепление. Това е френският халф Уилфред Ендеде Енджомо, който е бил в школата на Сент Етиен. Високият 184 см полузащитник засега тренира с отбора, а тепърва ще се решава за оставането му.

Етър гостува на Ботев Пловдив в неделя в решаващо дерби за първото място в класирането. Това бе и темата на традиционната пресконференция, на която участваха старши треньорът Георги Тодоров и представителят на акционерите Ендер Дурвушев.

"Разбира се, че двубоят е дерби. Мач, който може да ни затвърди на първата позиция, и то с разлика", заяви Георги Тодоров.

"При евентуална победа ще направим добра преднина пред основния ни конкурент. Съответно наш неуспех би извел Ботев на първа позиция. Седмицата мина нормално, момчетата тренираха с желание. В двете изиграни контроли видях у тях притеснение, че се играе с отбор от елита, което за мен е непонятно. Не смятам, че между отборите от "А" и "Б" група има голяма разлика, за да има притеснение. Отчитам и умората от пътя, това, че тренирахме двуразово предния ден.

Ето, в Пловдив ни чака страхотна публика, но това не би трябвало да ни влияе. Ние сме в по-изгодно положение, защото сме с 2 т. аванс, отиваме като фаворит, а те са задължени да ни бият. Така че трябва да отидем спокойни и да търсим положителен резултат. Но това притеснение си е до характер, има момчета, които като направят грешка, това повлиява на играта им. Ботев мина през "В" група безпроблемно и до голяма степен благодарение на публиката. Това е плюс за тях, но е и минус, защото пък това задължава футболистите им. Притеснението трябва да е за тях", категоричен бе старши треньорът Георги Тодоров.

Под въпрос за мача е само Александър Русков, който ще е на инжекции и в неделя ще се решава дали ще играе. Сигурен отсъстващ е Венци Димитров, който има пукната костица и втори вратар е Радослав Рашков. Останалите са напълно здрави.

"Благодарим на феновете за подкрепата, вече 200 души са записани за пътуването. Ще се постараем да ги зарадваме. Премията за този мач не е по-различна, играчите ще имат и премия при влизане в "А" група. Вече пристигнаха новите тренировъчни анцузи, а в петък пристигат и термофланелки и официалните анцузи. Ние имаме добър отбор от опитни футболисти, нямаме проблеми и контузии, мисля, че ще се справят. Нямаме причини да не бием в неделя, но футболът е игра, побеждава само единия. Ние отиваме за победа", заяви на пресконференцията Ендер Дурмушев.

Георги Тодоров добави: "Аз винаги съм вярвал в играчите си, имаме опитен отбор, както и Ботев. Надявам се да стане хубав мач, не отиваме за равен или загуба. Точката би ни задоволила, но не бива да тръгваме с тази мисъл, защото тогава няма да я спечелим. Естествено е в началото да играем по-прибрано, защото те имат добри играчи в средата на терена, ще опитат домакински натиск. Но в никакъв случай няма да играем само със защита, трябва да търсим гол. Това, че ще имаме фенове, е хубаво и се надявам футболистите да ги зарадват."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари