Женският национален отбор завърши 4:4 с Македония

15:14
Женският национален отбор завърши 4:4 с Македония
При равенство 4:4 завършиха женските национални отбори на България и Македония в контрола, играна в Благоевград. Гостенките поведоха с голове на Анета Георгиеска в 9-ата минута и Гентяна Рочи в 21-ата минута. Груби грешки при двете попадения направиха Николета Войскова и Николета Бойчева.

Момичетата на Валентин Чакъров обаче направиха пълен обрат още до почивката. На два пъти се разписа Лили Костова, а веднъж - Валентина Господинова. В началото на второто полувреме Силвия Радойска с прехвърлящ удар покачи на 4:2. В 79-ата минута българският отбор остана с човек по-малко, след като Войскова получи втори жълт картон и беше изгонена. Съперникът се възползва от численото предимство и стигна до изравняване. Най-напред Гочи вкара втория си гол в мача в 83-ата минута, а секунди преди края Таня Митревска оформи крайното 4:4 от фаул.

На двата отбора предстоят евроквалификации след 10 дни.

България е в група заедно с отборите на Исландия, Норвегия, Северна Ирландия, Унгария и Белгия. В първия мач, игран през май, нашите загубиха с 0:6 от Исландия. На 22-и октомври излизаме срещу Северна Ирландия, а на 27-и срещу Унгария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация