Гасп: Можеше да направя много хубави неща с Интер

17:11
Гасп: Можеше да направя много хубави неща с Интер
Вече бившият наставник на Интер Джанпиеро Гасперини заяви в интервю за телевизия "Рай", че е можел да направи много хубави неща с "нерадзурите", но за жалост не е имал нужното време. Под ръководството на Гасперини, клубът от Милано записа едно равенство и четири загуби.

„Негативните преживявания дават по-важен опит от позитивните. Успехът на един отбор се състои от много фактори, но трябва да съм честен към играчите и да кажа, че те винаги се раздаваха изцяло. Проблемът беше, че не бяхме готови, защото много футболисти нямаха игрови опит от предния сезон, като заради това месец август беше много труден за нас",споделя Гасперини, който до 2003 година водеше Примаверата на Ювентус.

„Но трябва да благодаря за отдадеността и сериозното отношение на играчите. За съжаление връзката между мен и ръководството не бе на високо ниво."

Запазената марка на Гасперини - системата 3-4-3, не се оказа успешна за Интер в първия мач за Серия А, загубен от Палермо с 3:4.

„Тактиката никога не е била проблем за мен, но може би обществото не е приело за нормално да играеш с трима бранители и трима нападатели. Да не забравяме, че мачът с Палермо се разви злощастно за нас и не трябваше да си вадим такива изводи. Но оттам нататък критиките започнаха да се увеличават."

„В действителност никой така и не се застъпи за мен и не показа, че ръководството стои зад моите виждания за играта. Но с президента специално никога не съм имал проблеми. Само че е странно, когато той каже, че предпочита на терена да има още един бранител, вместо да играе Милито или Пацини", каза още бившият треньор на Дженоа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bionik
13.10.2011 01:07

тоя чува ли се какви ги говори.Добречев морати се осети навреме да го махне

lunatik
10.10.2011 17:14

Какви хубави неща бе , да ги вкараш в серия б ли.Аиде бегай оттук*angry**angry**angry*