Адвокаат: Щастлив съм, че играем с Рейнджърс

12:26
Адвокаат: Щастлив съм, че играем с Рейнджърс
Отборът на Зенит може да бъде вторият руски отбор в последните 4 сезона след ЦСКА Москва, който да триумфира с Купата на УЕФА. За настоящия руски шампион това ще е и първи европейски финал.

Руснаците победиха Виляреал и Олимпик Марсилия в по-ранните кръгове на елиминации, преди да накарат останалата част от Европа да се удиви след победата им с 4:1 над Леверкузен в Германия.

След това в полуфиналните срещи с Байерн Мюнхен, Зенит постигна равенство като гост, а на реванша у дома бе повече от безапелационен надигравайки с 4:0 4-кратния Европейски шампион.

Треньорът на Зенит Дик Адвокаат каза, че финалът в Уефа е най-важният мач за сезона за неговия отбор, като играта на неговите футболисти трябва да бъде коренно различна от тази, която демонстрират във вътрешното първенство.

"Това е нещото, което аз казах на моите играчи," заяви холандецът на петъчната тренировка.

"След като ние бихме Байерн аз им казах, че ако те играят така, както играха срещу германците, шансовете да спечелят трофея са повече от добри."

Зенит ще бъде без своя основен голмайстор Погребняк, реализирал 10 попадения до момента, но основният плеймейкър Аршавин се завръща след изтърпяно наказание.

"Аз не обичам да говоря за отделни играчи, особено онези, които ще отсъстват"-сподели Адвокаат.

"Важното е това как отборът приема предизвикателството. Ние сме се справяли вече без някой основни играчи в миналото и аз се надявам  да можем да го направим отново."

Във финала Адвокаат се изправя срещу Глазгоу, на чието кормило е бил в периода 1998-2002 година същевременно печелейки 2 титли на Шотландия.

"Аз заявих още в самото начало, че бих искал да срещнем на финала Рейнджърс и сега, след като това е факт, се чувствам особено щастлив."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bishop
14.05.2008 08:06

Интересен мач като имена на отбори, но шотландците са си почти у дома. Мача ще се реши в редовното време. Ще се радвам за Зенит, защото са от нашата черга.

Vilio_4erniq
13.05.2008 19:05

ще бъде много интересен финал,и двата отбора го заслужават,НО МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СВЪРШИ НАРАВНО.ОТ МЕНЕ прогноза X