Спечелването на Примера ще е трудно, но не невъзможно

15:33
Спечелването на Примера ще е трудно, но не невъзможно
Наставникът на испанския шампион Реал Мадрид Хуанде Рамос заяви, че възпитаниците му трябва да победят във всичките им оставащи 14 двубоя и да се надяват, че лидерът Барселона ще сбърка за да е възможно "Кралски клуб" да се бори за титлата в Примера дивисион.

Барселона загуби дербито срещу закъсалия градски съперник Еспаньол с 2:1 в събота. Това бе първа загуба за възпитаниците на Пеп Гуардиола от началото на сезона. "Белия балет" пък отнесе Бетис с 6:1 и сега разликата между двата испански гранда е седем точки.

"Трудно, но не невъзможно", каза Рамос в интервю за вестник "Марка", запитан възможно ли е тимът му да спечели трета последователна титла.

"Ние трябва да спечелим своите оставащи срещи и да се надяваме, че Барселона ще сбърка някъде", добави той.

Шансовете на Реал Мадрид за титла изглеждаха далеч по-малки преди около седмица, когато каталунците водеха във временното подреждане с 12 точки. Барселона обаче допусна равен срещу Бетис (2:2) и след това падна от Еспаньол, което доведе до значителното намаляване на разликата. Защитникът на Реал Мадрид Фабио Канаваро заяви пред официалния сайт на тима, че вечният съперник ще почувства напрежение заради намаляването на разликата.

"Понякога напрежението пречи на трезвата преценка. Ние трябва да запазим надеждата и да видим какво ще се случи", каза италианецът.

Капитанът на каталунците Карлес Пуйол пък е убеден, че той и съиграчите му трябва да запазят самоувереността си, въпреки че напоследък резултатите не са според очакванията.

"Ние знаем какво трябва да направим и как да продължим да работи. Все още сме на върха и нещата са изцяло в наши ръце", заяви той пред официалния сайт на Барса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ov3r
23.02.2009 16:55

К'во ти е ясно, бе, има мач на Бернабеу? Не правя тънки сметки, но има толкова време до края и толкова места където Барса ще сбърка...

chambo
23.02.2009 16:08

Наистина ще им е много трудно,даже невъзможно според мен!Барселона тази година просто прегазват всичко наред.Не мога да повярвам че е възможно да има изненада.Нещата са вече ясни,като бял ден.За жалост и първенството по този начин става по безинтересно,но ...