Юнайтед остава завинаги шампион, ако намалим заплатите в Премиършип

14:53
Юнайтед остава завинаги шампион, ако намалим заплатите в Премиършип
Изпълнителен директор на английската Висша лига Ричард Скудамор отхвърли предложението на президента на УЕФА Мишел Платини за намаляване на заплатите на футболистите. Според Скудамор французинът няма никаква представа какво точно се случва в Англия.

Президентът на УЕФА наскоро поиска клубовете да ограничат разходите си за заплати на играчите с 50-60%, но на Острова смятат, че това няма да помогне на футбола, а напротив - ще навреди на най-популярната игра в света.

"Ограничаването на заплатите с повече от 50% няма да е добро решение. Ако това се случи, сегашният лидер на нашето първенство Манчестър Юнайтед ще запази първото си място почти завинаги, защото няма да има човек, който да се наеме да направи от по-малък отбор конкурент на сегашните топ клубове", заяви шефът на Висшата лига.

"Според нас това ще помогне далеч повече на големите клубове, отколкото на малките. Сега всички имат различни начини за набавяне на средства и финансиране, което дава шанс за свободна конкуренция. Проблемът с намаляването на заплатите може да се разглежда в бъдеще, но той не е актуален сега. Трудно ми е изобщо да си представя такъв момент", каза още Скудамор.

Пакетът от мерки за ограничаване на разходите на футболните клубове в Европа, който президентът на УЕФА предложи, можете да видите в материала ни Футболът се превръща в казино за милиардери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
23.02.2009 20:09

по 300 лири на месец и карта за градски транспорт

SwedeN
23.02.2009 19:39

Имат пари съответно плащат.Платини не го бърка какви заплати взимат футболистите, това е работа на техните наемници, тоест клубовете.Те си преценяват колко да платят и на колко да оценят труда на своя състезател.Дали ще са 1 000, 20 000 или 150 000 зависи от качествата на футболиста и финансовите възможности на отбора.Ако те могат да си позволят да плащат по толкова на един, двама или десетима играчи това си е техен бизнес.

ForzaMilan1899
23.02.2009 19:12

Голяма глупост ще бъде ако сложат таван на заплатите *sick*

LEO_74
23.02.2009 16:59

Всеизвестна максима , за хората които разбират от финанси е, че колкото повече хора се интересуват и ползват един продукт , толкова повече финанси ще се генерират от тази дейност или стопанство . Едно подобно изкуствено ограничение е признак на нервност от неразбиране . Платини май преиграва!

sasho75
23.02.2009 15:45

Според мен,тия в Англия си ги смучат от пръстите - как така като се изравнят заплатите щяло да бъде по-зле за бедните клубове - нещо не схващам.Я изравнете заплатите на Роналдо и О"Шей;на Джерард и Деген;на Лампард и Калу;на Фабрегас и на Бендтнер.После вземете изравнете цените на входните билети на всички мачове ,Напр.Ман Ю-Ливърпул и Брайтън-Честър например,после вземете изравнете цените на рекламните материали-фанелки,шалове,шапки и т.н.Пък да видим кво ще стане с малките клубове,но май като взема да се замисля тия наистина са прави - куция кон пак ще си е куц *wink* Роналдо да не би да поиска да играя в Питърборо за същите пари.Май трябва да се сложат някакви ограничения на големите клубове,тоест по е един прът в колелата,че се пооляха и пропаста става много голяма.