Манчестър с оферта към Фъргюсън

11:09
Манчестър с оферта към Фъргюсън
Ден след като спечели своята 10-а титла в Премиер Лигата на Англия, Сър Алекс бе информиран от ръководството на клуба, че може да остане на чело на Манчестър, колкото дълго иска самият той.

Шотландският специалист бе избран и за мениджър на годината в Англия, след гласуване на всичките 92-ма мениджъри на клубове. Самият треньор заяви:

"За мен е огромна радост да получа това признание от своите колеги. Наистина съм горд с постигнатите успехи през този сезон, за което благодаря и на моите играчи."

В момент, в който Челси заявиха, че ще отнемат от "червенитe дяволи" титлата през следващия сезон и са на прага да привлекат крайния десен защитник на Порто Жозе Босингва, изпреварвайки именно настоящия шампион, изпълнителният директор Дейвид Джил подкрепи 66-годишния специалист в желанието му да продължи работата си на "Олд Трафорд", дори ако спечели своята втора Европейска Купа в Москва следващата седмица.

Джил също така спомена, че собствениците на Манчестър са готови да отпуснат солидни финанси за трансфери през лятото, започвайки с привличането на Майка Ричардс от Манчестър Сити за сумата от 20 млн. паунда.

"Той има договор за още 1 година с опция за продължаване и ние сме много щастливи от това. За неговото оттегляне от поста никога не е ставало на въпрос в нашите разговори."

След победата с 2:0 над Уигън, която осигури титлата за Юнайтед, Фъргюсън поясни, че неговото собствено желание е да ръководи отбора и през следващия сезон, който за него се явява 22-ри.

Джил прибави: "Той е тук повече от 21 години и е изградил много отбори за това време като цяло."

"Да спечелиш десет титли е феноменално и ние се надяваме, че успехите няма да спрат до тук."

Инвестирал 50 милиона паунда в неговият отбор последната година, Джил даде знак, че парите през този сезон ще бъдат повече, като по този начин ще бъде възможно изграждането на още по-силен състав."

След като приоритет за Фъргюсън са дефанзивните футболисти, то Ричардс може да бъде отличен заместник на Гари Невил. Старши треньорът на Манчестър е бил информиран за притесненията на футболиста относно положението му в Сити.

"Сър Алекс не би ни позволил да се оповаваме единствено на спечелените отличия. Висшата Лига е най-добрата в света, така че, ако ние искаме да продължим да бъдем на върха, трябва да развиваме отбора." - завърши Джил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sL0rD
13.05.2008 11:15

Евала на Ферги! Все така занапреде!