Армения мечтае за Евро 2012 след разгром над Македония

19:55
Армения мечтае за Евро 2012 след разгром над Македония
Армения победи Македония с 4:1 като домакин в среща от група В на квалификациите за Евро 2012 година.

С този си успех арменците събраха 17 точки и временно се изравниха в челото на временното класиране на групата с Русия. "Сборная" по-късно днес гостува на Словакия.

Гостите започнаха срещата със самочувствие, въпреки слабото си представяне досега в тези квалификации. Македонците владееха повече топката в началните минути и дори се бяха настанили в половината на Армения, търсейки да открият резултата.

С течение на времето домакините изравниха играта и започнаха да диктуват темпото. В 28-а минута звездата на Армения Юра Мовсисян пое топката на границата на наказателното поле, преодоля двама противникови състезатели, след което от аутлинията с десния крак върна топката към точката на дузпата, откъдето Пизели с плътен удар преодоля Богатинов - 1:0.

Шест минути по-късно стадионът отново избухна, след като Мкхитариян с топове изстрел с левия крак от около 25 метра прати топката в горния десен ъгъл на македонската врата.

Осем минути след началото на втората част положението на гостите стана още по-лошо, след като капитанът им Величе Шумоликовски получи втори жълт картон за груб шпагат в краката на противников футболист до тъчлинията.

В 69-а минута Гхазариян направи преднината на домакините класическа. Четири минути преди края Сиков вкара почетно попадение за Македония. Мотивацията и концентрацията на гостите беше на толкова ниско ниво, че в 90-а минута Мовсисян лесно открадна топката от бранителите на Македония и с пас в коридор изведе Саркисов сам срещу вратаря, като нападателят на Армения финтира Богатинов и прати топката в мрежата, оформяйки крайното 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Turek
07.10.2011 22:13

Ами то с борба няма да стане. Спорта е друг*wink*

Zdravchev
07.10.2011 21:21

трябва да се борим да не сме на последно място.......