Батков: Искам победи, по-красива и резултатна игра и - време е за купи

20:45
Батков: Искам победи, по-красива и резултатна игра и - време е за купи
"Труд" потърси собственика на Левски Тодор Батков по най-нашумелите теми около клуба. Очаквано се оказа, че повечето "бури" всъщност вилнеят само в чаша с вода и адвокатът тегли чертата между истина и спекулация.

- Треньорът и спортен директор Георги Иванов остава ли, под въпрос ли е?

- Естествено, че Гонзо остава. Остава си и целта - победи, още по-красива и резултатна игра и - време е за купи. Имаме добър, амбициозен треньорски екип, на който имам доверие.

- Традиционните слухове около Левски стигнаха до твърдението, че Гонзо дава лични пари на клуба , за да "спасява положението"...

- Пълна глупост... Нелепо ми се струва да опровергавам. Всички пари в Левски ги дава един човек - адвокат Тодор Костадинов Батков. Левски е един от може би двата клуба в България, който няма никакви задължения към футболисти, треньори и служители. Дават се навреме заплати и това е факт въпреки кризата и отпадането на отбора за Лига Европа. Държа дебело да го подчертая. Времената са трудни. И президентите на клубове се гърчат. В този период и на мен не ми е лесно, но аз съм отговорен човек. И нито съм искал пари от Гонзо, нито той е давал.

- Имали ли сте проучвателни или предварителни контакти по евентуална продажба на клуба?

- Питали са ме, интересували са се. Но конкретно предложение с детайли - с искан баланс, активи, пасиви на дружеството и т. н. - не съм получавал от две години. Марки като Левски са малко в България, може би няма друга такава. Левски не е зарзават, стока.

- Обаче така се "продава" напоследък - на Александър Сталийски, Иван Мачев, Пламен Симов, Веселин Марешки и кой ли не...


- Контактите ми по въпроса са следните. Сашо ми се обади, не бях в страната. Каза ми, че пишело как купува Левски и се посмяхме от сърце. Обединихме се около идеята да направим клуб по културизъм на "Герена", защото имаме модерна фитнес зала, а той е шеф на федерацията... Всъщност по въпроса за така наречената продажба на Левски вече ви отговорих...

- Левски въведе нова схема за премиране на отбора, обвързана с мястото в класирането - бихте ли обявили подробности?

- Да, не го крия. Промяната предвижда премиите да се получават накуп според представянето в полусезоните - както за първия, така и за втория. При първо място футболистите вземат 100 процента от премиите. При второ място получават 50 процента, а при трето - нищо. Ако Левски спечели титлата, то премиите се доплащат в пълен размер, ако не са взети за първия полусезон (б. а. - примерно при второ място есента се получават половината бонуси, а остатъкът до 100% се добавя само при злато в крайно класиране). Иначе си остават отделните премии за титла, купа и дубъл. И футболистите знаят, че успехът им в живота минава през силни игри и победи в първенството, за купата и в евротурнирите. А от цялата схема са извадени четирите дербита с ЦСКА и Литекс, за които премиите се получават на 100 процента независимо от класирането. Футболистите вече си получиха парите за хубавата победа с 3:2 над Литекс.

- През юни изтичат договорите на няколко футболисти, сред които Сержиньо Грийн, Дъстли Мюлдер, Дарко Тасевски, Тони Калво, Ларс Рисп. И вече вървят твърдения за отказ на холандците да ги подновят...

- Няма как да откажат, след като не е имало сериозни преговори. Има и други с изтичащи договори. Но не всички играчи ще получат предложения - ще се преценява според представянето им.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ReliableLive
07.10.2011 19:49

абе хора по принцип не харесвам Левски и за мен не е Батков човека който ще вкара Левски отново в групите на ШЛ.Но всички сме Българи вие Вместо да се кефите че са играли там пак го разделяте на Левски и Цска.Там няма такова нещо.Там всички трябва да сме 1 цяло [@link http://vbox7.com/play]:3274e883

lunatik
07.10.2011 19:27

Този алчния за кви купи говори*angry**angry**angry*

radunchu
07.10.2011 14:48

ами като продаде Левски може да има "победи, по-красива и резултатна игра и купи"

ruiz
07.10.2011 09:04

Чудя се, Левски тази година ще успее ли "да се декорира в бронзово" ?

kokicat
07.10.2011 09:41

Не се чуди и сребърното може ! *wink* Златното е за Лудогорец !!! *joking*

kokicat
07.10.2011 08:38

Мановер, браво, много си печен ! *wink*

iciooo
06.10.2011 22:17

И какво спечелихте от едно участие в групите?Купихте си автобус да ви разхожда из Европа,докато ви пълнят кошницата с яйца.Не вярвам да има друг отбор в Европа,който да е взел пари от там и първо да си купи автобус.

Manower
07.10.2011 00:15

кое да не стане?

AGEiNT_slujEBEN
07.10.2011 00:08

Леле- леле, ако не стане така!

iciooo
06.10.2011 23:53

Хубаво добре направили са,нали пак вие ще тренирате там и ще се надявате да излезе някой талант.Ама не ми хващаш мисля,че не може от толкова важни и свежи пари,ти да си купиш автобус.Той да е евтин автобус разбирам,ама за толкова пари можехте да си купите един качествен футболист.

Manower
06.10.2011 23:45

Вие за толкова пари ще си мечтаете! Да купиха автобус, а вие още си карате бракмата на 20 години! Да построиха пансион за юношите, такъв който вие никога няма и стотинка да дадете и още тренирате на сгурия! Да с тези пари построиха и игрища със изкусвена трева и да поддържат си стадиона! Вие какво направихте за вашата кочина??? Само не ми почвай с това на вас ви го подариха, защото тая бърлога не заслужава да има лиценз! Намацаха малко с боя, смениа 2000 седалки и това ли са препоръките към стадиона? Вие всеки ден си плюете на школата и децата ви тренират в мизерия и мърсотия, да те ни казвам колко години!! Та тези пари само ще са ви мираж, а за влизане в ШЛ - мисия не възможна! И да ми говорите 1:17 и тем подобни ама се ръгахте на стадиона да видие Барса,Челси и Ведер, нали бе?! Ние бяхме в ШЛ и ще си останем единствения БГ отбор ТАМ!!! Да го запомниш и то добре!

Manower
06.10.2011 21:43

Беше уникална тази тръпка!! Ако Батков си беше развил политиката от тези милиони като хората сега щяхме да бъдем страшилище в България и да жънем и успехи в Европа!! Ама лакомо дупе....знаете го нататък! Това е Батков, а успехите се дължат на Наско и Мъри!

iciooo
06.10.2011 21:26

Купи Да,да и един мармот завива шоколад в станиол....

Sir_Mitko
06.10.2011 21:42

Абе вие кога последно играхте в групите на Шампионската лига,че забравих?Ох,извинявам се,вие не сте играли там.

kokicat
06.10.2011 21:06

И аз го искам, всеки фен на Левски го иска и е крайно време да повторим успехите си от 2006-7г., к/о бяхме в ШЛ и 1/4 финала на УЕФА искам отново тази емоция да усетя !!!

genchooo
06.10.2011 22:03

е след 50 години пак

Flying933
06.10.2011 21:33

И аз много искам да я усетя тая емоция отново... *thumb_up*