Сколари с изненадващ ход преди Евро 2008

09:52
Сколари с изненадващ ход преди Евро 2008
Играчът на Интер Маниш изненадващо не попадна в списъка на избраните от селекционера на Португалия Луиш Фелипе Сколари за финалите на европейското първенство в Австрия и Швейцария през юни.

Бившият халф на Порто и Бенфика Маниш взе участие в Евро 2004 и на Световното през 2006, а също игра и редовно в основния състав по време на квалификациите за предстоящото Европейско първенство. Вместо него в състава е включен брат му Жорже Рибейро от Боависта.
  
Сколари не пожела да обясни причината за отсъствието на 30-годишния играч, но заяви, че надеждите за представянето на тима преди 4 години, когато бяха домакини на последното европейско, са били по-големи.

"Тези очаквания сега са също толкова големи, колкото бяха и през 2004 година" - заяви Сколари. "Имаме голям потенциал да преминем през първата фаза и аз имам голямо доверие в този отбор"
 
Португалците са в група "А", където ще срещнат Чехия, Турция и другите домакини - Швейцария.  Сколари каза, че 11 от играчите, които са играли на финала преди 4 години срещу Гърция, са отново в състава и че ще разчита на опита им като колектив.
 
"Като начало планираме малка промяна" - обясни той. "Ще изберем група от 5-ма капитани, които ще работят заедно с другите играчи, внушавайки им кое е правилно и добро за тима."

Отборът се събира за началото на тренировъчния камп в централната част на гр. Визу
Рикардо Карвальо и Пауло Ферейра от Челси, както и двамата от Ман Юнайтед Кристиано Роналдо и Нани ще се присъединят след финала на Шампионската лига в Москва на 21 май.

Състава на Португалия:

Вратари: Рикардо Перейра (Реал Бетис), Куим Силва (Бенфика), Руй Патрисио (Спортинг)

Защитници: Мигел Монтейро (Валенсия), Жозе Босингва (Порто), Пауло Ферейра (Челси), Рикардо Карвальо (Челси), Фернандо Мейра (Щутгарт), Бруно Алвеш (Порто), Пепе (Реал Мадрид), Жорже Рибейро (Боависта).

Халфове: Раул Мейрелес (Порто), Жоао Мутиньо (Спортинг), Деко (Барселона), Армандо Петит (Бенфика), Мигел Велосо (Спортинг), Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед), Нани (Манчестър Юнайтед).

Нападатели: Шимао Саброса (Атлетико Мадрид), Рикардо Куаресма (Порто), Нуно Гомеш (Бенфика), Уго Алмейда (Вердер Бремен), Хелдер Пощига (Панатинайкос).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация