В Англия плащат по 99 милиона паунда годишно на уволнени треньори

13:30
В Англия плащат по 99 милиона паунда годишно на уволнени треньори
Клубовете от Премиършип и футболните лиги на Англия са похарчили през изминалия сезон 99 млн. паунда за компенсации за уволнени мениджъри, юридически издръжки и така наречените двойни контракти, съобщиха от британската Асоциация на мениджърите (LMA).

Под двоен контракт се подразбира ситуация, при която уволнен мениджър до определен момент продължава да получава заплата, а клубът изплаща възнаграждение и на неговия наследник.

Октомври традиционно се счита за месеца, в който клубовете, оценявайки първите резултати в първенствата, започват да взимат радикални мерки и в това отношение сезон 2010/2011 стана рекорден в историята на английския футбол - 25 мениджъри са отстранени в периода октомври 2010 - февруари 2011 г. От LMA подчертават, че упоменатата сума от 99 млн. включва само стойността на оставките на мениджърите, а ако се включат и повече от 100 уволнени асистенти и други сътрудници от треньорските щабове, цифрата би била много по-висока.

В Премиършип сред тези, които в един или друг етап останаха без работа, фигурираха имена като Карло Анчелоти, Роберто ди Матео, Рой Ходжсън, Крис Хютън, Сам Алардайс, Аврам Грант и Жерар Улие, като последният напусна поста си заради здравословни причини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация