Спортинг победи Лацио в зрелищен мач, бивш защитник на Ливърпул с гол и червен картон

00:04
Спортинг победи Лацио в зрелищен мач, бивш защитник на Ливърпул с гол и червен картон
Спортинг Лисабон победи Лацио с 2:1 като домакин в среща от група Д на турнира Лига Европа. Българинът Валери Божинов започна като резерва за португалския тим и не се появи в игра.

Домакините имаха пълно превъзходство в началните минути на срещата и техният натиск даде резултат в 21-а минута. Тогава Диего Капел остро центрира отляво към границата на малкото наказателно поле, откъдето Рики Ван Волфсфинкел с пета прати топката в долния ляв ъгъл на Маркети.

С течение на времето "орлите" поизравниха играта и в 40-а минута Клозе се възползва от грешка в защитата на Спортинг и след центриране от фаул, таранът успя да се измъкне зад гърба на отбраната, и да мушне топката между краката на вратаря, изравнявайки резултата.

В последната минута на първото полувреме бившият футболист на Ливърпул Емилиано Инсуа с удар с левия крак от далечна дистанция отново изведе домакините напред в резултата.

Само пет минути след началото на втората част обаче левият бек на португалците получи втори жълт картон и от герой се превърна в грешник, получавайки втори жълт картон.

Логично, Лацио натисна но сериозни пропуски бяха направени от резервата Бепе Скули и от десния бек Конко, който сам на празна врата, стреля в напречната греда на Спортинг.

Три минути преди края след пробив по фланга на Джибрил Сисе топката бе центрирана към Томазо Роки, който направи сериозен пропуск, останал сам пред отвора на вратата, пращайки топката встрани след удар с глава.

В крайна сметка Спортинг удържа преднината си и записа втора поредна победа в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FaNaTiKa
30.09.2011 13:27

как така българския нападател Валери Божинов (ЗАПОЧНА), като резерва, остана резерва е по-правилно, нищо не е започвал, дано покаже таланта си, има го, но .. има при него едно голямо НО

gerrardksp
30.09.2011 12:15

клозе е много-див един от най-добрите нападатели в света е според мен искаше м исе вердер да си го върнат но уви...