БФС представи концепция за изграждане на младите футболисти

19:32
БФС представи концепция за изграждане на младите футболисти
Българският футболен съюз представи пред директорите на детско-юношеските школи от цялата страна свой Проект за изграждане и развитие на младите футболисти.

По идеята в продължение на близо година работи екип начело с директора на Направление "ДЮШ" към БФС Пламен Михов и зам.-директорът на Българската треньорска школа по футбол Юри Николов. Цялостната концепция, създадена по модела на най-добрите европейски примери - Германия, Швейцария и Холандия, и адаптирана за родните условия, бе представена от Юри Николов в столичния хотелски комплекс "Царско село" вчера сутринта. Проектът съдържа изключително конкретни насоки за методологията и тренировъчния процес с младите футболисти от 6-ата до 19-ата им година, когато се предполага, че трябва да са готови за мъжкия футбол. Българската треньорска школа е събрала повече от 1000 тактически и физически упражнения за всички тези възрасти.

"Това е проект и сме се събрали тук, за да чуем и вашето мнение. Да нанесем необходимите според вас корекции и да изготвим нещо цялостно, от което да започнем да изграждаме бъдещите елитни футболисти на България", сподели Юри Николов в началото на впечатляващата си презентация. Тя бе внимателно проследена от доайени сред треньорите в детско-юношеския футбол през годините като Серги Йоцов, Никола Аладажов и Христо Андонов-Пелето.

"Това, което видяхме, беше страхотно, но истината е, че без вертикална структура, в която БФС да има възможността да изисква от клубовете работа и резултати с децата, да контролира и да отчита, нищо не може да се получи", заяви от трибуната Серги Йоцов.

"Ще допълним проекта с препоръките на колегите и ще го издадем както на хартия така и на електронен носител с диаграми и видео на упражненията, така че да може да го разпратим до всички клубове в България. Не може да ги задължим да го използват, но който има желание, ще може да почерпи от труда на Треньорската школа, която пък стъпва на информацията от федерациите и клубовете в цяла Европа", заяви Пламен Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

potrebitel79
29.09.2011 21:23

Цялото корумпирано БФС трябва да си подаде оставка начело с Перуката!