"А" група вече не е от обществено значение

11:05
"А" група вече не е от обществено значение
Мачовете от българското първенство не са включени като събития от обществено значение в новия списък на СЕМ, информира Валентин Михов, управител на медийната компания S.V.-R.S.A., която държи рекламните и тв права на "А" група. След като решението на СЕМ бъде официализирано, телевизиите без лиценз за мачовете няма да имат право да излъчват безплатни 90-секундни репортажи в новинарските си емисии. Единственото изключение е финалът за Купата на България, който остава обществено значимо събитие, съобщава "Труд".

Всяко пиратстване ще бъде наказвано според закона, заканиха се в един глас Михов и Явор Колев, шеф на отдел "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" към ГДБОП. Държавните органи ще следят изкъсо медийното отразяване на родния футбол в ефира и интернет, където се осъществяват най-много кражби. "Такава е практиката в Европа, а ако искаме да бъдем европейци, трябва да се научим да не крадем чужда собственост", коментира Михов.

Вече всички мачове от кръга се излъчват директно и в интернет. Други сайтове нямат право да пускат картина без споразумение с портала, откупил правата върху първенството.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация