Платини: България е пример в борбата с черното тото

13:21
Платини: България е пример в борбата с черното тото
Президентът на УЕФA Мишел Платини включи България като една от страните, предприела мерки срещу уреждането на мачове, като освен това призова европейските страни да представят общ законопроект срещу проблема.

Бившият капитан на Франция, който описа уреждането на мачове като най-голямата заплаха за спорта, разкри, че няколко страни са представили програма за борба с този проблем, но все още има някои, които все още не са дали предложение по въпроса.

"Европейският футбол е в опасност и смятам, че целият спорт в Европа е заплашен. Нарастващият брой на уредени мачове ни алармира към интернет залаганията. Тук няма контрол на залаганията и всички страни са застрашени. Уредените мачове се ръководят от криминални организации", заяви французинът. Платини посочи България, Италия, Португалия, Испания, Великобритания и Полша, като страни, в които са се приели закони срещу тези деяния, като уредените мачове се описват като "спортна измама" и се смята за престъпление.

"И все пак, още сме далеч от ефективността на подобни присъди. Тепърва трябва да се работи по развитието на силите срещу този проблем. Това е въпрос на отговорност, етика и справедливост", каза още Платини. Освен това шефът на УЕФА иска всички футболни асоциации да се смятат за собственици на първенствата, които организират. Освен това Платини говори и за националния футбол, като призова страните да последват примера на Испания, където националните отбори са приоритет за футболистите. "Съществуването на националните отбори е заплашено. Вече не е гаранция, че играчите ще са способни да присъстват, когато получат повиквателна от националния селекционер. Не изоставяйте националния отбор. Безкористната служба на обществото и страната ти е по-важно от комерсиалното", допълни Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация