Стив Брус се връща на "Керъл Роуд"

17:18
Стив Брус се връща на "Керъл Роуд"
Стив Брус се връща днес на "Керъл Роуд", където дебютира като играч във Висшата лига на Англия.

Сега, като наставник на Съндърланд той определено знае, че урокът, който получи пред 27 години, остава актуален и в наши дни.

Дебютният мач на Брус за Норич, който го привлече от Джилингам през лятото на 1984 г., се превърна за него в личен кошмар. В двубой от първи кръг на шампионат 1984/85 срещу Ливърпул, играещият като централен защитник Брус успя да си вкара автогол още в първата минута. "Канарчетата" някак си спасиха мача, завършвайки 3:3, а същият сезон Стив Брус стана победител в Купата на Лигата с Норич. В този тим той игра 3 години и половина, след което премина в Манчестър Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън. Миналата седмица Съндърланд записа убедителна победа над Стоук Сити с 4:0, първа за отбора в новия шампионат.

"В първия си мач за Норич вкарах гол във вратата си още в 30-ата секунда на домакинския мач срещу Ливърпул, а след 22 минути отново си вкарах автогол. Кени Далглиш с левия крак стреля към единия ъгъл, аз бях на линията и се опитах с глава да избия топката, но я отправих в мрежата ни. Така за 24 минути два пъти вкарах топката в собствената си врата", припомни си Брус. "Мисля, че хората тогава искаха да ме линчуват и говореха: "Какъв е този клоун, който купихте? Връщайте го в Джилингам". След 6 месеца ние спечелихме финала на Купата на "Уембли" и по ирония на съдбата това стана в мач срещу Съндърланд. Винаги ще бъда благодарен на Норич, че ми дадоха възможност от трета дивизия да заиграя в елита. Това бяха забележителни три години и половина. Спечелихме купа, излетяхме от Първа дивизия и се върнахме обратно, след което финиширахме на пето място. Двете ми деца се родиха в Норич, добри времена бяха", допълни Брус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация