Бока върти равен със слабак, но запазва преднината си на върха

10:14
Бока върти равен със слабак, но запазва преднината си на върха
Лидерът Бока Хуниорс запази преднината си от 4 точки на върха на класирането в шампионата "Апертура", въпреки че стигна само до 0:0 при гостуването си на закъсалия Архентинос Хуниорс в мач от деветия кръг на надпреварата.

Възпитаниците на Хулио Фалсиони имаха превъзходство срещу домакините, които останаха без победа от началото на сезона на предпоследното място в класирането. Бока, който търси първа титла от 2008 година, обаче не успя да създаде много чисти положения, като най-близо до гола беше Леонардо Сомоса, който шутира на сантиметри над вратата от 20 метра в 87-ата минута. Така "синьо-жълтите" прекъснаха серията си от четири поредни победи и събраха 21 точки.

Вторият в класирането Расинг Клуб също завърши 0:0 при гостуването си на Сан Лоренсо. Късен гол на Роман Мартинес донесе равенството 1:1 на Тигре срещу гостуващия Ол Бойс. С точката домакините се изкачиха на трето място с 16 точки. Мауро Матос беше дал аванс на Ол Бойс в края на първото полувреме. Новакът Белграно се изкачи на четвърто място също с 16 точки след успех с 3:2 на терена на Естудиантес.

Гийермо Фаре откри за гостите в десетата минута, но след четвърт час беше отстранен от игра с директен червен картон. Въпреки че останаха с човек по-малко на терена футболистите на Белграно увеличиха аванса си с попадение на Сесар Мансанели от дузпа минута преди почивката. Хуан Себастиан Верон върна един гол също от дузпа в 71-ата минута, но четири минути по-късно Ернан Грана направи 3:1.

Домакините натиснаха, но стигнаха само до още едно попадение чрез резервата Даниел Сапата в 89-ата минута. Атлетико Рафаела падна на пето място с 16 точки, след като допусна втора поредна загуба. Възпитаниците на Карлос Труйет претърпяха поражение с 1:2 на терена на средняка Сан Мартин. Дарио Гандин изведе гостите напред в десетата минута, но след почивката домакините направиха пълен обрат с голове на Лукас Ланда в 53-ата минута и на Раул Сааверда осем минути преди края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация