Осъдиха Йордан Лечков на три години условно

16:03
Осъдиха Йордан Лечков на три години условно
Три години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок постанови тричленен състав на Окръжен съд Ямбол на кмета на Сливен Йордан Лечков.

Кметът е обвинен, че е предоставил частна общинска собственост без търг на приближени фирми и е ощетил бюджета на общината с над 670 хиляди лева. Присъдата подлежи на обжалване.

"Не очаквах тази присъда. Естествено, че ще обжалваме", заяви след произнасянето на съда Йордан Лечков, цитиран от Дарик радио. "Категорично заявявам, че никъде не беше доказано да съм издал документ, да съм издал заповед, черно на бяло, подпис, глас, ако щете. Смятам присъдата за политически акт, в Сливен предизборната кампания върви вече втора година. Убеден съм, че на следваща инстанция ще бъда оневинен", допълни той.

БГНЕС припомня, че според прокуратурата, в периода август 2008 година - февруари 2010 година, в качеството си на длъжностно лице, кметът на Сливен Йордан Лечков е нарушил служебните си задължения, като не е спазил Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Според обвинението Лечков е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем и така е ощетен бюджетът на общината с над 671 000 лева. Делото се гледа в Ямбол, тъй като съдиите в Сливен си дадоха отвод.

Йордан Лечков е номиниран от ПП ГЕРБ за кандидат кмет за местните избори в Сливен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари