Мадански: Ще върна Божинов и Манолев в националния

08:51
Мадански: Ще върна Божинов и Манолев в националния
Михаил Мадански е роден на 16 февруари 1957 г. Треньорската му кариера стартира в ДЮШ на Родопа (Смолян), през периода 1986-1992 година е треньор във ВИФ, а през 1994 г. води Янтра (Габрово), след което минава през Миньор, “Спартак” (Пл), Академик (Сф) и два китайски отбора. Помощник е в ЦСКА и Литекс. В периода 2007 - 2009 е селекционер на юношеския национален отбор до 19 години, с който участва на европейско в Чехия през 2008 г. От 2009 г. води младежкия национален отбор, а през 2010 г. изпълнява едновременно длъжността асистент на Лотар Матеус в първия отбор на България.

Назначеният вчера за временен селекционер на България Михаил Мадански даде интервю за "24 часа".

- Господин Мадански, видяхте ли се с Боби Михайлов, какви задачи ви постави?


- Видяхме се, а след изпълкома говорихме и по телефона, защото той отиде на изпълком на УЕФА в Кипър. После разговарях и с други от ръководните фактори. Основната задача и тяхно желание е по-смело подмладяване на националния отбор. Това съвпада и с моето виждане. А и моментът е подходящ. Така или иначе падаме, поне да разберем стават ли младите.

- Вярвате ли в приказката, че няма по-постоянно решение от временното?


- Това е последният въпрос, който ме вълнува. Защото аз все пак работя в национален отбор - младежкия. Бих бил доволен, ако подскажа добри идеи за подмладяването на "А" националния отбор.

- Ще засегне ли подмладяването по-опитните и лидерите на отбора?

- Ако приемем политиката да градим отбор, в който да вярваме след 3-4 години, може да има футболисти около 30-те години, които са кадърни и могат да свършат работа, но ще трябва да останат зад борда. Този период трябва да бъде преболедуван.

- Това значи ли край на кариерите на Стилиян и Мартин?


- По този въпрос още не съм мислил. Все пак от съвсем скоро съм на вълна "А" национален отбор. До два-три дни ще преценя. После ще обявя повиквателните на чуждестранните футболисти за контролата с Украйна и квалификацията с Уелс.

- Ще върнете ли Божинов и Манолев?


- Да. На мнение съм, че нямаме достатъчно футболисти, които да играят в големи европейски клубове, за да се лишаваме от помощта им. А и двамата влизат още в графата на младите.

- Същото ли е положението и с Димитър Рангелов, Иван Стоянов и други, обидени по времето на Матеус?


- Огромна грешка ще е, ако почнем с бомбастични новини и изказвания. Ще кажа само, че има две условия за играчите, които имат качества. Първо - да желае да играе в националния отбор. И второ - да попада в графата на младите.

- Дори Бербатов да пожелае пак да играе, май не влиза в тези изисквания?


- Той обяви, че се отказва, и не знам да си е променял решението.

- Вярвате ли в играчите, с които разполага България и които са често обвинявани за провалите?

- Напълно вярвам в тях и никога няма да се оправдавам за евентуален неуспех с футболистите. А и точно преди мача с Уелс преди година бях в отбора, за да помагам на Матеус да влезе в обстановката. Познавам се с повечето от момчетата. Целта ми ще е в националния отбор да се говори за бири и жени, а малко повече за футбол. Но относно последните скандали смятам, че са преекспонирани. И в никакъв случай не може да се използват квалификации като "пияници".

- А играчите вярват ли във вас?

- Трябва да питате тях. Някои, с които съм работил - знам, че вярват. Надявам се, ако има такива, които не вярват, да ги накарам да вярват в мен.

- Защо Матеус не успя?

- Основната причина е непознаването на футболната действителност в България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lunatik
25.09.2011 20:51

Еииии само този ни трябва в националния и всичко ще е наред

vasil1974
20.09.2011 23:29

Боже пази нам от божинов.....моля Ти се/и от делев/

Zdr4Maho
20.09.2011 21:16

Божинов от 5 сезона има 5 мача трагнал да го вика кви са тия смешковци бе

Zdr4Maho
20.09.2011 21:16

Божинов пак за кво ша го вика сигорно малко да запише игрови минути

Sir_Mitko
20.09.2011 19:47

Защо никой не сеща как същия този човек,който сега ще води националния,през 1993 е арестуван заради опит да купи мача с Берое,от който зависи дали Янтра или Берое ще изпадне от А група...

ErAsErrr
20.09.2011 14:31

А бе пичове мислите ли че тоя избира състава я помислете малко като казва че ще помисли за Петрови,какво има да мисли те може и да са на 40г. но в момента са най-добри в националния а този ще чака Боби ли Лечков ли не знам кой да му каже дали ще играят или не.Баси скапаните подлоги има в този национален отбор

dimitar326
20.09.2011 14:02

само незнам как ште се разберат божинов и михайлов то тяхното е като онова предаване размяна на сапруги
*wink**wink**wink*

_beroe_
20.09.2011 13:14

е за Манолев съм съгласен,ама за Божинов*thumb_down*

intermaina
20.09.2011 10:49

Целта ми ще е в националния отбор да се говори за бири и жени, а малко повече за футбол - това изречение аз ли не го разбирам или ...

Chelsea_FanBlue
20.09.2011 12:41

Вероятно ще иска така да ги напие и изтощи от секс, че да не помирисват бира и да не поглеждат фолк певица или манекенка?! *lol*