Платини награждава Боби Михайлов

08:22
Платини награждава Боби Михайлов
Лично президентът на УЕФА Мишел Платини ще награди Борислав Михайлов през тази седмица. Това ще стане в Кипър, където ще има заседание на изпълнителния комитет на европейската централа, на който шефът на БФС е член.

В Лимасол Михайлов ще получи специалния медал, с какъвто от УЕФА решиха да почетат всички футболисти на Стария континент, които са изиграли над 100 мача за националните си отбори. Доскоро Боби бе рекордьор със 102 срещи. След европейските квалификации с Англия и Швейцария капитанът на Пеневата чета бе изпреварен от сегашния играч с лентата в държавния тим Стилиян Петров. Халфът на Астън Вила има вече 103 мача.

Освен въпросния медал миналите гросмайсторската граница получават и шапка. Такива по време на заседанието на Изпълкомът на УЕФА ще получи и полската легенда Гжегош Лато.

Все още не е ясно кога ще бъде връчен медалът на Стилиян. Има вариант това да се случи преди последната европейска квалификация срещу Уелс на 11 октомври в София. Оличие се полага и на националния селекционер Лотар Матеус, който е рекордьор за Германия със 150 мача.

На заседанието в Лимасол ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с европейското първенство в Полша и Украйна догодина, както и новата съдийска конвенция.

Вероятно след завръщането на Михайлов от Кипър ще стане ясно кога ще се проведе заседание на Изпълкома и на БФС. На него трябва да бъде решено дали Лотар Матеус ще остане треньор на България. Боби вече обяви, че е много вероятно договорът на световния и европейски шампион с бундестима да бъде продължен за още 2 години, но първо трябва да обсъди това с колегите си. Някои от тях като вицепрезидента Йордан Лечков вече обявиха, че са за смяната му. Самият Матеус сподели в Германия, че може да си тръгне през ноември, когато изтича настоящият му контракт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация