Нейков откри нова спортна площадка в Стара Загора

13:39
Нейков откри нова спортна площадка в Стара Загора
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри днес нова спортна площадка в двора на Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан".

Да се множат успехите в спорта и за доброто на Стара Загора водосвет отслужи Старозагорският Митрополит Галактион. На церемонията днес присъстваха и депутатите Недялко Недялков, Нели Калнева и Живко Тодоров, както и дружи официални лица, съобщиха от Пресцентъра на Община Стара Загора. На откриването кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев благодари за новата придобивка.

"Община Стара Загора усвои 85 млн.лв. в различни проекти включително и от Европейските фондове за развитието на града. И новите средства в размер на 40 млн.лв, които предстои да бъдат вложени, са средства от разработени и защитени от Общината проекти. Нито за миг Община Стара Загора не е спирала да подпомага и да финансира развитието на спорта, както чрез Спортния календар, така и със средства за поддръжка на спортни бази и обновяването им" – каза на откриването проф.Танчев.

Всички присъстващи бяха поздравени с изпълнение на мажоретките на ГПЧЕ "Ромен Ролан". След церемонията на новата площадка започнаха срещите на 9 отбора от Стара Загора, членове на аматьорската лига Футзал и на Английската неделна лига. Сред отборите е и миналогодишният републикански шампион от лигата – отбор "Железник" и ежегодният "абонат" за купата – отбор "Ивис".

Спортната площадка е изградена със средства на Спортния тотализатор в размер на 100 000 лв. Тя е модерно игрище за футбол с размери 40 на 18 метра, с изкуствена настилка, ново осветление и ограда. С решение на Общински съвет-Стара Загора новата площадка се дава за безвъзмездно ползване от 2 години на СНЦ "Спортен клуб на глухите-Стара Загора".

Фирмата, която ще извърши ремонтните дейности до 20 август е "МСпорт"ЕООД - гр.София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари