Манчестър Юн. с втора поредна титла

20:21
Манчестър Юн. с втора поредна титла
Последният кръг във Висшата Лига на Англия трябваше да отговори на два въпроса - кой ще спечели титлата и кои два отбора ще правят компания на Дарби в Чемпиъншийп през следващия сезон. 

Разбира се, прожекторите бяха насочени към стадион "Джей Джей Би Стейдиъм", където Уигън посрещна тима на Сър Алекс. През цялата седмица в лагера на домакините говореха как ще играят за себе си и своя престиж и няма да позволят на "червените дяволи" да празнуват на техния стадион. Добрата форма, в която се намираха Уигън и едва двете загуби в последните 10 мача пораждаха надежди в лагера на другия кандидат за титлата - отбора на Челси.

След като отбеляза и през двете полувремена по 1 гол, дело на Кристиано Роналдо (32-ра мин) и Райън Гигс (80-та), Манчестър не позволи да се стигне до някаква изненада и напълно заслужено ликуваше след последния съдийски сигнал. Титлата е и 1-то отличие за гостите през настоящия сезон.

Отборът на Челси остана втори, като позволи на Болтън да отмъкне точка в самия край на срещата. Въпреки това дори и победата нямаше да бъде достатъчна за "сините", тъй като головата им разлика бе доста по-лоша от тази на Манчестър.

Шампионът на Англия за последните два сезона бе най-постоянният отбор в изявите си. Въпреки не толкова доброто начало, в което допуснаха няколко грешки,  играчите на Сър Алекс Фергюсън наложиха едно високо темпо, на което устояха до известна степен другите английски грандове в лицето на Челси и Арсенал.

 За Ливърпул сезонът отново завърши далеч преди самия негов край, но в сравнение с предишни сезони, този път разликата от челниците не бе толкова голяма. Финалният щурм на отбора също дава надежда, че с подходяща трансферна политика през идващото лято и една добра подготовка, следващия сезон привържениците на петкратния европейски шампион ще имат доста повече поводи за радост.

Титлата на Манчестър е 17-та за клуба, като единствено Ливърпул има повече трофеи за момента - 18.

В битката за оцеляване отборът на Фулъм излъга домакините от Портсмут с 1:0, благодарение попадението на Дани Мърфи и по този начин гарантира участието си във Висшата Лига и догодина. Отборите на Дарби, Рединг и Бирмингам ще се подвизават в по-долната дивизия през следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ben
11.05.2008 23:58

Ливърпул викаш са номер 1 а ? Ем те за тва ще си останат с титлата от 1990г.

buzzblister
11.05.2008 22:37

Не съм съгласен с теб че и двата лидера на Англия са случайни ! И мисля че всеки отбор е на заслуженото си място. А за Шампионската лига там няма никога случайни отбори! Челси малко с късмет стигна до там : на четвърт финал им помогна автогола , а на полуфинала автогола и дузпата... но Челси е отбор които може да се възползва от грешките на опонентите си! А за Манчестър просто нямам кво да кажа за момента те ся най-добрите , въпреки че съм фен на Юнайтед и Ливърпул - не може секи път Ливърпул да са на финала!

gerrard_888
11.05.2008 22:20

Момчета манчестер са най-случайния отбор в света. Нито те нито челси заслужават да са на финал на шампионската лига, нито да са на първите 2 места в англия ЛИВЪРПУЛ е номер 1

tennis
11.05.2008 22:18

Двама оптимисти. Времето ще покаже

BlackViper
11.05.2008 21:31

Айде да ни е честита! Догодина требъла е неизбежен!