С гол красавец в края Борусия се спаси от загуба срещу Арсенал (видео)

23:46
С гол красавец в края Борусия се спаси от загуба срещу Арсенал (видео)
Борусия Дортмунд и Арсенал завършиха наравно  1:1 на стадион "Сигнал Идуна парк"  в среща от група F на Шампионската лига.

Още в петата минута гостите можеха да излязат напред в резултата. Жервиньо открадна топката от Суботич на ръба на малкия пеналт и стреля към вратата, но уцели тялото на стража Вайденфелер. Дортмунд отвърна в ответната атака, като Гроскрьойтц с левия крак шутира над напречната греда на Шчесни.

В десетата минута Хумелс с дълъг пас изведе Кагава зад гърба на защитата на Арсенал. Японецът реши да не нахлува в наказателното поле на Арсенал, а стреля от границата на пеналта, като топката мина над напречната греда. В 11-а минута Гьотце по чудесен начин изведе Левандовски сам срещу Шчесни, нападателят преодоля стража и шутира към вратата, но защитник на Арсенал изчисти от голлинията.

Домакините доминираха в първия половин час, но след това футболистите на Арсенал започнаха да задържат повече топката и поизравниха играта в центъра.

В 32-а минута Бенаюн овладя топката в центъра и изведе Ван Перси в коридор. Холандецът шутира с левия крак от границата на наказателното поле, но Вайденфелер спаси.

Три минути преди почивката Кел подари топката на Ван Перси в центъра, капитанът на Арсенал подаде на Уолкът. Крилото на "топчиите" видя, че Ван Перси стартира и с пас по земя го изведе зад гърба на отбраната на домакините. Капитанът на гостите шутира с десния крак и откри резултата.

Втората част започна с натиск на немския шампион. "Жълто-черните" се бяха настанили в половината на Арсенал и разиграваха топката пред наказателното поле на лондончани, но не успяваха да открият пролуки в защитата.

В 54-а минута Гьотце получи топката по левия фланг на атаката на своя тимV Халфът видя включването на левия бек Шмелцер и му подаде, като бранителят овладя близо до аутлинията в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл опита удар, но топката премина много над напречната греда на Шчесни.

Шест минути по-късно Жервиньо получи топката зад гърба на защитата на Борусия. Бившият футболист на Лил успя да преодолее влезлия в краката му Суботич, след което пробва да стреля към вратата, но Вайденфелер скъси дистанцията и блокира шута на халфа на Арсенал.

В средата на втората част Юрген Клоп заигра с по-офанзивна функция, псукайки като резерви Блашиковски и Перишич. Нетипично за Арсенал, но "топчиите" се прибраха в своята половина се оставиха да бъдат константно атакувани от футболистите на Борусия. Напускането на Нури Шахин изглежда е оставило сериозна вреда в състава на домакините, които очевидно страдаха от тотална липса на креативност. Все пак в 80-а минута шампионите на Германия стигнаха до стопроцентово положение за гол. Защитата на Арсенал не успя да изчисти едно остро центриране от корнер и Суботич овладя топката на границата на малкия пеналт, фронтално срещу вратата. Бранителят шутира към вратата, но Шчесни блокира удара.

Асистентът на Венгер Пат Райс успя да забави играта, като направи две късни смени, пускайки в игра Андре Сантош и Маруан Шамак. Гостите вече се виждаха с трите точки в ръка, но в 88-а минута Перишич с воле от границата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на Шчесни и изравни резултата.

Така с този гол - шедьовър шампионът на Германия успя да се спаси от загуба срещу Арсенал.


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
14.09.2011 17:16

За всички, които се питат ''защо ли си мисля, че Арсенал бяха късметлиите в този мач'' - ЗАЩОТО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ МАЧА!!!От тези 15 удара на Дортмунд имаше 5 точни, от които 3 бяха опасни, от които 2 бяха силни, от които само един беше неспасяем.Арсенал имаше 5 удара, 4 точни, 3 100%-ови гола.Като не сте гледали мача не коментирайте, статистиката не винаги казва истината.

Arsenal1974
15.09.2011 02:13

Аз съм съгласен с теб*smile*

Arsenal1974
15.09.2011 02:11

Не бъди много сигурен дали ще им е последен*cup*

Sir_Mitko
14.09.2011 18:12

Айде без тия,гледах целия мач и Борусия играха много по-добре от Арсенал.Ако има отбор,който заслужаваше победата в тоя мач,то това е Борусия.На Арсенал това им е последния сезон в Шампионската Лига.

luiz_lfc
14.09.2011 12:42

уникален гол иначе арсенал имаха страшен късмет този гол спокойно можеше да е победен за дортмонд

Arsenal1974
15.09.2011 02:16

дортмУнд-дортмОнд*joking**joking*

nevermind27
14.09.2011 12:18

60% на 40% владеене на топката за Дортмунд, 15 на 5 удара, 3 на 6 спасявания....защо ли си мисля, че Арсенал бяха късметлиите в този мач...

Sir_Mitko
14.09.2011 01:08

Защо си мисля,че Арсенал се спасиха от загуба,а не Борусия???През целия мач Борусия играха мн добре,само им липсва завършващия удар,но като се завърне Бариос ще стане интересно.Много хубав мач стана,браво и на двата отбора и най-вече на страхотната публика.

ip
14.09.2011 00:31

Е тя всяка втора топка минаваше през Артета, няма как да не сбърка. В края на мача се изгуби и той но като цяло задържаже топката и си печелеше лесни фаулове в центъра. Наистина голям натиск на домакините, но какво друго да се очаква от германския шампион пред тази публика и с толкова много изгряващи таланти в състава си.

Arsenalsk1
14.09.2011 00:18

Еми всеки си има гледна точка.Дано излезем от тази група в следващата фаза и до тогава отбора малко да се е сработил.Просто гледайки как тези малдежи от Дортмунд не ни даваха да излезем от нашта половина от 65 мин натам и не ми се приказва повече.Ние освен хаотично да чистим напред не правехме нищо последните 25 мин.Се едно беше 90 мин а не 65.Пресираха ни и взимаха ни топката.А този Артета дето го похвалихте междудругото заради него и стана фала защото нещастно им даде топката и Сонг ги фаулира от там и дойде гола.Ако не сте гледали добре свалете мача от интернет и го повторете и преповторете.Дортмунд не е този отбор срещу когото трябва да мислим само за защита а не за поне една контра.Ако ги имаше градивните играчи щяхме да ги накажем с още 2 гола и да се охладят вкъщи но ги нямаше.2 паса и губехме топката. Най силното нещо на Арсенал беше халфовата ни линия в момента я няма.

sandokana
14.09.2011 00:06

за нас Х-са е добре като гости при тая игра даже и идеално*ball*-*ball**wink*

Arsenalsk1
14.09.2011 00:04

Не знам кой мач сте гледали но малко статистика може да бъде полезна.Possession 57% 43% за тях.Goal attempts 23 - 9. Повече няма какво да казвам.А в рамката на вратата имаме 2 удара.Това ако е добре.....Явно не сте гледале Арсенал по време на Бергакамп Люнгберг Пирес Анри Парлър да на говоря за времето на Йън Райт.Което е от близкото минало.

LiverpoolFen20
14.09.2011 18:06

Как ще купят наистина качествен нападател ?! Нямат чак толкова пари ,до преди 2 сезона Борусия бяха много зле с парите и едвам едвам излязоха от тая криза. С тези цени ,които слагат за нападателите си европейските отбори заради отбори като Сити ,Реал ,Барса ,Челси и т.н. ,Борусия няма как да извади пари за класен нападател. Трябва да развиват футболисти от школата или другия вариант е да търсят в Азия ,защото там има доста класни футболисти за смешни пари . Кагава е най-пресния пример за това

Sir_Mitko
14.09.2011 15:59

Прав си,Бариос е по-добър от Левандовски,но не е от най-силните нападатели в Европа.Чудно ми е защо не взеха качествен нападател през лятото,но те си знаят.

LiverpoolFen20
14.09.2011 15:26

Борусия нямат качествен реализатор ... Нито Левандовски ,нито Бариос са добри реализатори. Вкарват 1 чисто голово положение от 15 такива. Борусия ако имаха КАЧЕСТВЕН реализатор те щяха да смажат Арсенал ,а в бундеслигата щяха вкарват по 100 гола на сезон....

Kireto1232
14.09.2011 00:51

Тук съм съгласен борусия играха добре но им куцаше завърсващия удар но бяха по добрия отбор според мен а тоя Жервинйио нема текъв егоист...

aa2
14.09.2011 00:08

И колко от тези удари бяха реално голови?Имаха един удар избит от голлинията, един спасен от Шчезни в края дето стана разбъркването след корнера и гола.Аз друг реален голов удар не видях за Борусия Дортмунд.За Арсенал също имаше 3 100%-ови гола - гола на Перси, пропуска на Перси преди гола(ако беше спрял топката и беше влезнал мааалко повече в наказателното поле това щеше да е гол), и лакомията на Жервиньо когато не подаде на Уолкът.По ударите мача беше равностоен, просто в този мач Арсенал игра тип Юнайтед, но по-слаб вид - защита, защита, контра, защита, защита, контра.Аз съм доволен от почти всички.

Arsenalsk1
13.09.2011 23:53

Гледах мача по чужда телевизия и коментатора каза че кокошките ни на село тичат по бързо от влезлия преди 2 мин. шАМАК.Няма какво да добавя прав си е човека.Не знам за къде са тези момчета тръгнали.Цялата ми надежда е в младия Джак да поведе отбора.И по скоро да се оправи Вермален че от зад Кошчиелни едвам смогва не се позиционира правилно,сърцат е но само това не стига трябва и класа.

ip
13.09.2011 23:52

Не знам как може да се отличава футболист с такова хаотично движение през целия мач.

korektor
13.09.2011 23:51

според мен защитата се представи горе доло добре, халфовете Сонг прерфектен, Артета добре, ако беше пускал Аршавин можеше и да победим . А Жервинио много зле неска

Arsenalsk1
13.09.2011 23:46

Къде видяхте че играхме добре ??? Те немците изпуснаха 5 положения.Ние нямаме удар към тяхната врата през 2 ото полувреме.Средната ни линия е трагична.Повече от 2 паса не можехме да си подадем,Артета засега не оправдава, единственно Бенаюн на моменти се включваше и задържаше топката.Хаотично чистехме топката напред.Трябва да се радваме на точката но с такава игра нищо добро не ни чака.Преди играехме футбол сега гледаме да пазим резултата с велики мъки,се едно играеме срещу Барса или Реал.Просто няма ги биткаджиите.

ip
13.09.2011 23:50

Точно Артета беше повдигаше качеството на Арсенал, а Бенаюн беше най-невидимия на терена...

frozzzen
13.09.2011 23:44

Борусия заслужаваше да спечели *smile* Накрая направо ги скъсаха... само късмета спаси Арсенал

red_army_10
13.09.2011 23:49

Ехехехех, направо са ни скъсали. Още 7 гола даже щяха да ни вкарат. Айде по-сериозно а?! Дортмунд направиха грешка, и бяха наказани. И ние така сме си патели. А в момента нашата защита е просто перфектна + вратаря. Така че филмарските истории си ги запази за себе си.

Arsenal1931
13.09.2011 23:44

бяхме мудни и бавни и това ни се отрази - трябва бързо да се сработим и да се стегнем

red_army_10
13.09.2011 23:42

В атака бяхме ужасни. Две-три по-сносни положения и толкова. Иначе браво на Дортмунд, много добър мач изиграха!

Arsenal1931
13.09.2011 23:41

много хубав мач и Борусия си играха перфектно ! за гола няма какво да кажем беше си шедиовър - на нашия отбор им липсва синхрон и това си пролича но лично аз съм доволен от резултата.Добър първи мач за Арсенал и за Борусия и ако се сработим малко повече не бих се притеснявал за първото място в групата ( която не е никак лесна да си го кажем направо )

aa2
13.09.2011 23:35

Как усещам, че ни нае*аха мощно...Тези ще ни бият накрая...Баси пичовете.Иначе уникален гол!

Manower
13.09.2011 23:34

Имат уникална публика! Заслужаваха да играят в ШЛ,помним славните мачове в миналото на Дортмунд.

Manower
13.09.2011 23:31

Еееебати гола,страшен гол! БОРУСЯЯЯ

ReliableLive
13.09.2011 22:47

Давайте Артилеристи да им покажем на какво сме способни !

mincho97
13.09.2011 22:45

Дано през втората част Борусия се върнат в мача. Много симпатичен отбор са а и имаха добри възможности през 1 част но нямаха достатъчно късмет.

RosickyBoy
13.09.2011 21:46

1:3 - Левандовски открива, ние обръщаме с голове на Уолкот/Жервиньо и Перси. Успех. Симпатизирам много на Дортмунд! *smile*

ReliableLive
13.09.2011 22:11

По-добре да не ни повеждат че не се знае дали ще успеем да повтроим обрата срещу Удинезе

kirowe
13.09.2011 21:46

Според мен ще завърши 2:0 за Борусия.Без да обидя някой фен на Арсенал , но в момента са много слаби *erm*

Danskrastev
13.09.2011 21:33

Жервиньо е прекрасен футболист браво на венгер че го купи тая седмица му изтича наказанието в ВЛ което е перфектно.Аз си мисля че важна роля ще има и аршавин като резерва много е силен като се включи от резервната скамейка като цяло той играе по-добре в европа от колкото в англия

intermaina
13.09.2011 21:25

Мисля, че Арсенал ще победят - Дортмунд не са отбора от миналата година

intermaina
13.09.2011 21:24

Много ще ми е интерсено как ще се представят, Артета и Жервиньо- мисля , че те ще изиграят основна роля в този мач, като не изключвам гол на РВП

Danskrastev
13.09.2011 21:08

Победа !!!!!

LiverpoolFen20
13.09.2011 21:28

Гьотце ,Гроскройц и Кагава са много бързи и сменят местата си постоянно. Ако Сантош играе отляво той ще бъде побъркан ,защото е бавен ,муден футболист,докато Гибс е повратлив ,бърз и може да спира атаките на крилата на Борусия. Ако Сантош бе вместо Гибс щеше да се получи нещо от сорта на Майкон срещу Бейл миналата година ....

Fabregas_boy
13.09.2011 21:17

Дано,но ми е чудно защо пуска Гибс,а не Андре Сантош.