УЕФА отряза Сион, решава по-късно за съдебното решение

19:10
УЕФА отряза Сион, решава по-късно за съдебното решение
УЕФА отхвърли официално жалбата на швейцарския клуб ФК Сион по повод на изваждането на тима от турнира Лига Европа заради нередовен играч, но добави, че по-късно днес ще обяви дали ще изпълни съдебната заповед на швейцарски съд да върне отбора във втория по сила европейски клубен турнир.

"Апелативната комисия на УЕФА отхвърли жалбата на ФК Сион по повод на тяхното изваждане от груповата фаза на тазгодишното издание на Лига Европа", се казва в изявление на сайта на УЕФА, което бе публикувано и на официалната страница на Селтик.

 В него се казва още: "Сега, Селтик ще играе с Атлетико Мадрид, Удинезе и Рен".

По-рано днес обаче Сион, който бе изваден от Лига Европа, заради нередовен играч, спечели в швейцарски съд жалбата за връщането си в групите на турнира.
"Съдът нареди на УЕФА да признае Сион като участник в турнира Лига Европа и да вземе нужните мерки, за да върне отбора в Група "I", за която Сион вече се класира", се казваше в изявление на швейцарския отбор.
От европейската футболна централа обаче обявиха в последствие: "Ние също получихме днес решението на този съд и на по-късен етап ще публикуваме изявление по този въпрос".

Сион бе изваден от турнира, след като използва египетски състезател в плейофа със Селтик, въпреки че африканецът имал действащ договор с друг отбор. Шотландският гранд пък бе пратен на мястото на Сион и в четвъртък Селтик би трябвало да гостува на Атлетико Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация