Мачът с Черно море съдбоносен за Любо Пенев и Стойчо Стоилов

10:47
Мачът с Черно море съдбоносен за Любо Пенев и Стойчо Стоилов
Днешното домакинство на Литекс срещу Черно море може да има съдбоносно значение за две от ръководните фигури при ловчанлии. При евентуален про­вал тази вечер почти сигурно един измежду старши треньора Любослав Пенев и главния мени­джър Стойчо Стоилов може да каже "Чао!" на "оранжевия" клуб.

Не е тайна, че откакто Любо пое шампионите, двамата са в голям конфликт. В един определен пе­риод се стигна дотам, че Пенев дори забрани на Стоилов да при­съства на тренировките и въобще да се доближава до отбора.

Според запознати неприязън­та помежду им е достигнала връ­хната си точка след отпадане­то от евротурнирите. Леген­дарният голмайстор дори се усъ­мнил, че Стойчо настройвал част от играчите, предимно чужденците, срещу него.

Така всеки следващ неуспех мо­же да се окаже фатален за някой от тях. В разговор с благодетеля Гриша Ганчев главният мениджър на Литекс е обявил, че не може да работи повече с легендарния гол­майстор. Стоилов дори е бил още по-краен, че ако Любо не си тръгне, той сам ще напусне клу­ба въпреки дългите години вярна служба към Гришата и Литекс.

Пенев далеч не е първият тре­ньор, който не може да намери общ език със Стойчо Стоилов. Сериозни конфликти и разминавания през годините шефът на ловчанлии е имал още с Миодраг Йешич, Стойчо Младенов, Дуци Симонович...

Литекс вече регистрира гре­шен ход по пътя към трета по­редна титла -1:1 срещу Видима, което предизвика гнева на Ган­чев и последва индивидуален раз­говор с Пенев и играчите. А ако и заканите на варненци се изпълнят, край Покрития мост през новата седмица може да се очакват сериозни сътресе­ния. В случай че се стигне до от­страняването на Любо, което е по-вероятната развръзка, мя­стото му ще бъде заето от Петко Петков. Вариант за по­ста е и Люпко Петрович, който сам се е предложил на Гриша Ганчев.

От щаба на моряците пък обявиха, че срещу Литекс се играе лесно. Треньорът Стефан Генов сподели, че именно срещу такива съперници тимът му мо­же да разкрие пълния си потен­циал.

"Срещу подобни противни­ци е по-лесно, ако, разбира се, мо­жеш да играеш стойностен фут­бол. А ние имаме претенции, че можем. Литекс е отбор, който играе открит футбол и позволя­ва на съперника да прави също­то. Не се затварят, затова предполагам, че ще се получи много красив и интересен мач. Отиваме в Ловеч без напреже­ние. С единствената идея да успеем да разгърнем моментния си потенциал. Ако го сторим, ще се поздравим с успех, тъй като той ни го позволява", коментира Ге­нов.

Снощи "моряците" отседнаха в Троян, а днес сутринта ще про­ведат тонизиращ крос в мест­ния балкан, след което потеглят за Ловеч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация