Сион подаде жалба срещу изваждането от Лига Европа

12:23
Сион подаде жалба срещу изваждането от Лига Европа
Швейцарският Сион подаде жалба до УЕФА срещу решението на европейската централа да извади клуба от Лига Европа, а в турнира да участва Селтик.

В плейофите Селтик отстъпи пред Сион с общ резултат 1:3, но швейцарците пуснаха в срещата петима играчи, с които са подписани договори по време на трансферно ембарго, наложено от ФИФА на клуба. Самият президент на УЕФА Мишел Платини потвърди, че Сион е нарушил правилата. Освен УЕФА, вината на швейцарския клуб за нарушаване на трансферно ембарго също признаха ФИФА, Спортният арбитражен съд в Лозана и Върховният съд на Швейцария, но въпреки това Сион до последно продължи да оспорва тези решения в местния съд, но и там исканията не им бяха уважени, тъй като не са в юрисдикцията им.

Селтик подаде жалби срещу действията на Сион и след двата мача с тях, а на 2 септември УЕФА потвърди, че клубът от Глазгоу ще заеме мястото на Сион в груповия етап на Лига Европа. УЕФА ще разгледа жалбата на швейцарците във вторник, 13 септември, тоест два дни преди началото на груповия етап на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация