Изграждат наново тима на Локомотив Ярославл

17:56
Изграждат наново тима на Локомотив Ярославл
Топ-отборите в руския хокей ще предложат услугите на свои играчи, за да бъде изграден нов състав на руския елитен тим Локомотив Ярославл, съобщи президентът на местната хокейна лига. Почти целият отбор загина в зловещата самолетна катастрофа вчера.

Бившият капитан на СССР и звезда от НХЛ Вячеслав Фетисов каза днес, че всички отбори от Континенталната хокейна лига, могат да изправят по един хокеист, за да бъде попълнен състава на Локомотив.

"Това е инициатива на клубовете. Те ми се обадиха по телефона, за да предложат помощ. Всички разбират колко тъжна е цялата ситуация. Това е невероятна трагедия, всички знаят това. Локомотив обаче ще бъде прероден, клубът трябва да продължи да играе в лигата", каза легендата на руския хокей за "Известия".

Отборът от Ярославъл заминаваше за Минск, където трябваше да се играе мача си от първия кръг на Континенталната лига срещу Динамо. Между 43-те жертви са канадският наставник на тима Брад Маккримън, капитанът на Словакия Ппавол Денитра и трима бивши световни шампиони с Чехия. Съставът на Локомотив, освен това, включваше бивши играчи на Детройт Ред Уингс, Лос Анджелис Кингс и Флорида Пентърс. Локомотив Ярославъл пък е трикратен шампион на Русия по хокей, като тима спечели титлите си в първенството през 1997, 2002 и 2003 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kipareca
08.09.2011 20:22

Ужас направо немога да повярвам *sad**sad**sad*

svetlio_vn
08.09.2011 18:10

Голяма трагедия наистина,дано почиват в мир *sad*