Лечков натиска за смяна на Матеус с Любо Пенев

08:59
Лечков натиска за смяна на Матеус с Любо Пенев
Българският национален отбор може да има нов на­ционален селекционер от Нова година. За това най-много натискал първият вице­президент на БфС Йордан Лечков на последната сбир­ка на Изпълкома, когато е било обсъждано бъдещето на Лотар Матеус. Той е предложил на Боби Михай­лов да сменят германеца, който според него се е провалил, с Любослав Пе­нев.

Не е тайна, че от години двамата бивши нацио­нали поддържат много доб­ри приятелски отношения. Именно за това бяха и по­следните атаки на Лечков към немеца преди мача с Англия. Симптом за такава ро­када е и забавянето на подписването на новия до­говор на централата ни с Матеус. Самият Лотар съ­що се ослушвал.

Кметът на Сливен е бил бесен най-вече от голяма­та заплата, която герма­нецът получавал - 30 000 евро, а в замяна нищо. Градоначалникът е обя­вил, че първоначално на­ставникът на Литекс мо­жело да съвместява двете длъжности за 5-6 пъти по-малко пари от Лотар.

Ако легендарният голмай­стор бъде освободен от Гриша Ганчев, каквито инди­кации има, тогава Любо ще се съсредоточи изцяло върху работата си с трикольорите. Тогава той ще взима по 20 000 евро на месец. Пенев вече бе част от треньор­ския щаб на националния отбор като помощник на Пла­мен Марков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

accept
12.09.2011 22:16

Абе кви са тези 20000 - 30000 на месец, било за Матеус ,било за който и да е друг, при заплата в Ямбол от 300 и то не ги дават с месеци ,просто нямам думи тези всичките реват само за пари ДОКОГА. Писна ми от некадърни ДЕПУТАТИ и СПОРТИСТИ --- НЕГРАМОТНИ И УВЪЛЧЕНИ.

d3_
08.09.2011 12:05

Е то оня първия със 2рия и ееее оня 3тия, ма те не могат да играят и ко да напрая...

Unbeatable_fen
07.09.2011 22:58

Аре стига глупости.....Искахме треньор чужденец ето ни го немска легенда.За по добър чужденец неможе да мечтаем нямаме пари да му плащаме високите заплати.А след първата издънка на Пенев ще почнем пак да мрънкаме махай се......

vladura307
07.09.2011 17:54

Ако Пенев застане на поста на Матеус нищо хубаво не виждам. Освен ощя по голям спад в националите.

nikalai4o_
07.09.2011 13:17

Работата не е в треньора - той е дотолкова колкото да ги подреди, да им каже тактиката и малко да ги надъха. Това е. Един тренер на национален отбор не може да учи футболистите си на футбол - просто те играят 3 мача в годината и се събират една седмица заедно преди всеки мач. Футболистите вече би трябвало да са научени да играят правилен футбол, а в национала само да идват мотивирани докрай и да се раздават. Помните ли 2004 г. като се класирахме кои играчи бяха в състава - Здравков, Ивайло Петков, Мариян Христов още мисля играеше, Георги Пеев, Петровите, Бербатов, Кишишев - погледнете и направете сравнение. Не съм сигурен за семейното положение на всичките тия, но повечето бяха женени или имаха сериозни приятелки,улегнали мъже, всички играеха в чужбина и бяха научени на футбол. А сега какво е - 21 - 22 г. голобради момченца колкото мен, само мислят за дискотеки и модели, за това как да изглеждат по-готино на терена и коя да зарибят - а опитните останаха само двамата Петрови. Ето затова скоро няма да има прогрес. Изисква се време, и преосмисляне на много неща, както и ново ръководство, но не виждам от кой ще бъде съставено.

greenhool
07.09.2011 13:06

че те люксембург биха албания вчера не виждам какъв проблем биха имали и срещу нас *lol*

rooney_fen_256
07.09.2011 13:09

точно това имам предвид *joking*

rooney_fen_256
07.09.2011 12:49

е тва вече е върха на простотията на БФС ако назначат тоя Пенев дето не може гъза да си обърше значи ми е ясно че вече ще ни отнесеат отбори като кипър, люксембург, сан марино и не мога да разбера какво негодува Лечков за заплатата на Матеус човека е специалист и разбира 100 пъти повече от Лечков ама те са си помислили че като е чужденец ще ни направи световен шампион истината е че с "обран бостан" и Господ да дойде пак ще сме на това дереже

nikalai4o_
07.09.2011 09:55

Абе каква дисциплина бе момче, какви 5 лв. Не ви ли излязоха вече мазоли на устите, всеки чул-недочул и айдееееееееееееее, наложил дисциплина. Къде е тая дисциплина, може ли да я видя, да я пипна, яде ли се, пие ли се, швепс ли е , кво е? На тия куци коне никой не може да им наложи дисциплина. Матеус като им наложи вездесъщата дисциплина ходиха ли пак да пият в Беларус - ходиха. Е, къде питам аз е тая дисциплина - нито в играта им, нито в поведението. Пак са си жив цирк и опълчение. Никой не може да им помогне на наште. Тука става въпрос и за ръководства, и до самия манталитет на футболистите. Ама нали, като е Матеус и айде гракнахте всички за ши*аната дисциплина....

MiMoIzRuuD4eTo
07.09.2011 12:39

Прав си , че всеки гледа клубния си отбор за това налагането на повече хора от младежкия отбор би било добра идея .. много по-мотивирани ще са , въпреки че нямат достатъчно опит ще го натрупат... това е единствения начин отборът ни да изплува от лайната......

Bellar
07.09.2011 11:38

Прав си наистина.

nikalai4o_
07.09.2011 10:18

Няма никакво значение колко са изпили - ако ще и на фанта да са карали, те са нарушили режима, поставен от тренера - защото едва ли в навечерието на мача им е било разрешено да излизат от хотела и да си ходят по заведенията - дали е 1 бира или са се изпонапили като говеда няма никакво значение. Тия пичове не знаят къде се намират, не ги интересува този отбор, всеки си гледа собствения клуб и тва е. В национала сигурно идват ей така, от едната гъзария, че видиш ли е модерно и чалгарките така ще ги забележат (то други мениджъри няма как да ги забележат). Има интереси мениджърски открай време, цялото БФС смърди, народопсихологията ни е такава.....зае*и, нищо не се получава. Може и при предишното ръководство да смърдеше, ама резултатите бяха налице. Яко инвестиция се иска сега и това е. И този германски смешник да го пратят някъде другаде да се учи на занаят. Не е виновен само той, но се вижда, че не става. Да му намерят ПО-ЕВТИН заместник!

vasil1974
07.09.2011 10:11

много ама много си прав...при Димитър Пенев нямаше дисциплина но имаше футболисти а не като тия.и Муринйо да дойде все тая.

Fabregas_boy
07.09.2011 10:05

Доколкото се разбра,НЯКОИ са пили по 1 БИРА,даже от някои медии си признаха,че са преувеличили.Но дори и да сменят Матеус и да дойде Специалния,с оглед на "футболистите" ни и играта,която показват,пак ще сме на това дередже.

joseph_Macg
07.09.2011 09:24

пхахаха .. Незнам и Пенев ще го сменят ..И пак нов треньор ..И така до 2094 когато България пак ще е на полуфина на световното но този път бием и стигаме на финал И печелим световното .. Но всичко това ще е на плейстейшъна *lol**joking**lol**joking* .. И пенев да дойде дисциплината пак ще се отпусне ..Единственото което ми хареса при матеус е Налагането на дисциплина *wink*