Матеус: Загубихме заради индивидуални грешки, на някой играчи им липсва страст

08:22
Матеус: Загубихме заради индивидуални грешки, на някой играчи им липсва страст
Загубихме заради индивидуални грешни и лоша тактическа дисциплина, коментира селекционерът на България Лотар Матеус поражението от Швейцария с 1:3 в европейска квалификация.

"Загубихме за пореден път мач заради индивидуални грешки. Когато сме начертали тактически план е добре играчите да го следват. Очевидно на някои от нашите футболисти акълът им беше някъде другаде. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия Ивелин Попов им подаде на 20 метра от вратата", започна Матеус.

"Идеята бе да търсим контраатаки, но не се възползвахме от шансовете си. Говорехме през цялото време, че не трябва да оставяме празни пространства. Успявахме от време навреме да го правим, но… В много от тези футболисти виждам бъдеще. Някои от тях обаче не са в добра кондиция, въпреки че сезона почна. Не знам защо им липсва и страст за игра. Сигурен съм, че ако футболистите изпълняваха тактиката, нямаше да получат гол в продължението на първата част и мачът да започне отначало", продължи германецът.

"Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за развитие на футбола и бере плодовете от 18-годишен труд. Работят с децата от ранна възраст. След такъв мач не е най-добрият момент да се говори за бъдеще и класиране на големи първенства. Като че ли някои футболисти не са готови да следват тактиката на треньора и трябва да се търсят промени", каза още селекционерът.

"Имах готовност да сменим Живко Миланов. Подготвяхме смяната, но не очаквах, че е толкова глупав, за да направи бързо ново нарушение, след като съдията малко по-рано му прости втори жълт картон. Не искам да използвам конкретни имена за критиките си към футболистите. Г-н Лечков обича да говори за двамата Петрови. Не е коректно да се споменават имена. Каквото имам да казвам, ще го кажа в съблекалнята. Смених Мартин, защото виждах, че в тази зона имаме проблеми. Пуснахме Гаджев, за да помогне на Занев. На Стилиян мога само да му благодаря за себераздаването през цялата среща", завърши Матеус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Zdr4Maho
07.09.2011 22:49

Аз незнам този Раиков показа много добри игри и не му се даде шанс в безмислен мач

LiverpoolFen20
08.09.2011 00:56

На много талантливи момчета не им се дава шанс ,за да играят някакви смешници ,които ни излагат с всеки изминал ден . Не може да ми пусне Миланов, Гаджев , Бл.Георгиев ,Сърмов ,Иванов ,Занев и да стане нещо. Само загледайте 1-я гол на швейцарците. Вижте позиционирането на играчите ни спрямо топката и противниците. Извинявайте ,но ако изкараш едни третокласници по-добре ще се позиционират от тия смешници. При третия гол не видях кой от нашите асистира на Шакири ,но и той . В такава ситуация всеки футболист би трябвало да знае ,че топката трябва да се изрита. Било напред ,в тъч или където и да е . А той я сложи на Шакири на крака . Отделно никой не отиде да го посрещне и да му попречи. Момчето си овладя топката ,нагоди си както си му е реда и стреля . Аз повече докато тоя МАЛОУМНИК Матеус е начело на отбора и докато се викат все "имена" и роднини ,а не футболисти ,няма да гледам мач на националния ни отбор. 90 минути загубено време са това. Така и така знам ,че ще паднем. Сега и Андора да ни хване нищо чудно да ни бие .Толкова си могат тия наши "футболисти"

ioga08
07.09.2011 21:57

Л.Пенев може да е бил добър футболист, но като треньор е само добър защото повечето от мачовете са уговорени,а единствен в този момент може само Грозданов

kolio_vg
07.09.2011 17:30

На който не му се играело в национала,да не игра,защото заради това сме губили,сега пък от индивидуални грешки губим,най-голямата ни грешка си ти Лотар,ходи си е*и манекенки и се махаи от нас,никой не те иска! Бандаловски резерва,Райков резерва,Владислав Стоянов резерва,бе я се махай.

Chelsea_FanBlue
07.09.2011 20:26

Матеус: "Очевидно на някои от нашите футболисти акълът им беше някъде другаде." Ами в такъв случай, тези "някои" не ги викай в следващите 5-6 мача, че и повече. Викни играчи с хъс, желание за раздаване и с поне елементарни качества. Благой Георгиев какво толкова играе, че го викат?! Предпочитам един Велизар Димитров пред него, 2-рия поне тича и показва желание. Защитниците абсолютни статисти. Нападателят ни е с липса на голов нюх и без желание за борба в и извън нак. поле. Кога най-сетне ще видим добре селектиран отбор?

bayPetko
07.09.2011 16:34

Индивидуални грешки, лоша тактическа дисциплина, липса на страст - бла, бла - това всички го виждаме, ама нали работата на треньора е да не виждаме всичко това! А между другото една Армения бие с 4-0 като гост и то Словакия! Ние само ще си мечтаем..

insi
07.09.2011 16:22

Георги Пеев е с моментни изблици, но като цяло не става за националния отбор. Иван Цветков щеше да е идеален, но няма гражданство *lol* И като цяло мисля, че е време г-н Матеус да пообиколи стадионите, защото има какво да види от по-малките отбори.

greenhool
07.09.2011 15:09

аз също сам за играчи от първенството ако не с много повече качества то ще играят 3пати по-надъхано бих искал да видя Георги Илиев, Румен Николов, дори Христо Янев, Кристиан Добрев, Георги Божилов, Димитър Рангелов дори Иван Цветков, Георги Пеев когото принудиха да се откаже и това са все хора,които са наясно как се подава топката или как се борави с нея пред камата има толкова много дати за провеждането на контоли,че акъла не ми го побира как може по време на тях да не се експериментира с такива момчета вместо да се разчита на едни и същи миндибури а Лотър Матеус да не ходи само на мачове на ''големите отбори'' а да обърне внимание на всички след като се оплаква от футболистите си може да разшири малко пространството на избора си.

insi
07.09.2011 13:25

Интересно ми е как ще търси контраатаки без Марто и Мони Райков. Единствения футболист в състава, който може да играе на скорост е Ивелин Попов, който в момента просто не знае къде се намира. И кой ще даде началото на тази контраатака... на Гаджев, Благой и Сърмов са им нужни между 5 и 10 секунди за да спрат топката, да се обърнат и да подадат... ако изобщо успеят да го направят. Хубава тактика, но с неподходящите футболисти. Време да се погледне към по-младите, към юношите, към футболистите от по-малките отбори. Защо БФС продължава да робува на имена, а не гледа представянето на футболистите? Та онова момче от Ботев Враца, на което Гаджев скача на бой, е с класи над Генков, а е само на 22.

greenhool
07.09.2011 13:24

каквито грешките при повиквателните такива и после на терена защо викаш боклуци като живко миланов дето цял мач да изнервят хората,които гледат !?!? *wonder*

madmaxxxx
07.09.2011 11:47

Най-бруталните треньорски и вратарски грешки, в последно време... Почна сега и играчите да обвинява. Цяла Унгария и Холандия ти се смее, топуз. Не си забравил как рева от нас, сигурен съм. За нищо не ставаш. Отивай помощник-треньор при твоя ЛИЧЕН приятел Георги Сърмов- глиста в Касъмпаша да ти сервират нарязан дюнер.