Млада звезда на Арсенал избра да играе за Гана

17:38
Млада звезда на Арсенал избра да играе за Гана
Президентът на ганайската футболна асоциация Квеси Ниантаки потвърди, че младият халф на Арсенал Емануел Фримпонг е избрал да защитава цветовете на "черните звезди" оттук-нататък.

19-годишният халф е роден в Гана, но на крехка възраст се премества да живее в Западен Лондон. Фримпонг има записани мачове за националния тим на Англия на юношеско ниво, като през миналия месец получи и първата си повиквателна за младежкия отбор до 21 години.

Младокът обаче отпадна от групата на тима поради травма, като в последствие възникнаха и спекулации, че Фримпонг е решил да играе за родината си.

Снощи халфът на Арсенал посети "Крейвън Котидж" в Лондон, където наблюдава на живо контролата на "черните звезди" с Бразилия, завършила с победа 1:0 за "кариоките". Фримпонг не скри ентусиазма си от това, споделяйки емоциите си чрез социалната мрежа twitter, с което и намеренията му за бъдещето сякаш стана кристално ясни.

"Вчера проведохме среща с Емануел Фримпонг, след приятелския двубой с Бразилия. Неговото желание е да играе за Гана. Сега трябва да изпратим нужната документация на ФИФА и да чакаме", потвърди Ниантаки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rooney_fen_256
06.09.2011 19:53

еми мисли за себе си в англия едва ли ще получи шанс да играе докато в Гана може още от сега да е твърд титуляр

plamo_85
06.09.2011 19:51

Хаха яко изглежда де, черна кратуна с бели крачка...не се бях заглеждал до сега *lol*

PoIoGaVo
06.09.2011 19:02

черна глава бели крака се чудиш какво става *joking**joking*