Хицфелд: Задължително е да бием България

10:54
Хицфелд: Задължително е да бием България
Наставникът на Швейцария Отмар Хитцфелд се закани на България преди днешната квалификация между двата отбора. Немецът обяви, че неговият тим ще победи със сигурност и на всяка цена.

- Трябва да бъде ясно, че ние ще победим. Няма съмнение в това, защото гоним второто място, което ще ни прати на баражите. Резултатът между Уелс и Черна гора е идеален за нас, така че трябва да се възползваме по най-добрия начин, а именно да вземем 3 точки срещу България - каза .Хитцфелд.
Наставникът не се притеснява от малкия интерес към мача, но призова феновете да дойдат.

- Ние се нуждаем от 12-и играч, за да измъкнем победата. Надявам се 20 хиляди да викат като 40 хиляди души. Нека всички дойдат на стадиона и ни подкрепят. Само с тяхна помощ ще победим България - добави Хитцфелд.
Той коментира и представянето на България при загубата с 0:3 от Англия преди няколко дни.

- Англия е много силен тим и за никого не е изненада, че победи като гост в София. Капело разполага с много добри играчи и равностойни смени, има няколко опции за всеки пост. България игра добре, контролираше топката, владееше я повече, но в завършващата фаза имаше големи слабости, именно заради това загуби. Ние се надяваме, че нещата при тях не са се подобрили за 2-3 дни и също ще успеем да им вкараме гол. Впечатлен съм от младите играчи в моя отбор, точно затова разчитам на тях.

Надявам се всички да играят като един и да защитават емблемата на гърдите си. Може да не сме най-великата футболна нация, която има най-добрите играчи, но винаги се опитваме да се подобряваме и се стараем във всеки мач. Заради това съм оптимист и вярвам в победата, която ще ни отвори вратата към Евро 2012. Едва след този мач можем да си позволим да мислим и за останалите ни две срещи с Уелс и Черна гора - завърши Хитцфелд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация