Отнемат точки от актива на Порто

11:07
Отнемат точки от актива на Порто
Дисциплинарната комисия на лигата обвини и намери за виновен отбора на Порто в опит да бъдат подкупени съдиите в два от мачовете на отбора през сезон 2003/04. Наказанието, което бе наложено се изразява в отнемането на 6 точки и парична санкция в размер на 150 000 евро. Въпреки наложената санкция, Порто остава шампион предвид голямата точкова разлика от втория Спортинг Лисабон.

Не такава съдба имаше отборът на Боависта, който бе изпратен директно във втора дивизия и глобен със 180 000 евро. Обвинението е за опит за вербуване на назначените рефери в 3 от срещите на състава през същия сезон. Президентът на клуба по това време, Жоао Лурейро бе отстранен за период от 4 години и глоба от 25 000 евро.

Лейрия, който също се подвизава през този сезон в Португалската Супер Лига бе намерен за виновен в опит за корупция и бе наказан с отнемане на 3 точки и глоба от 40 000 евро. Президентът на клуба отнесе наказание за период от 1 година. Дори да не бяха отнемани точки от отбора, той нямаше да може да избегне изпадането си предвид 14-те точки разлика, които го делят от спасителното 14-то място.

Петима рефери са получили също така наказания за период между 2.5 и 6 години. Санкциите трябва да влязат в сила до 3 работни дена, в случай, че обвинените не внесат жалби. Напълно очаквано и 3-те клуба отрекоха обвиненията.

85 човека са били разпитани и са били изчетени файлове със съдържание над 1000 страници преди да бъде взето решение. Президентът на комитета Рикардо Коста заяви: "Решенията бяха единодушни. Пет човека се съгласиха с наложените санкции и влизането им в сила."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
11.05.2008 01:15

Боависта в Шампионската лига играха преди няколко години , сега във Втора дивизия ...

razorblade
10.05.2008 12:16

След като Боависта са изхвърлени във втора лига, какво става с утрешния им мач срещу Спортинг ?
Ще се играе ли ?