Започна детски футболен турнир в Албена

17:00

Започна детски футболен турнир в Албена
В Албена днес тържествено бе открито шестото издание на детския футболен турнир "Петър Боянов". Старт на проявата даде легендата на Левски - Божидар Искренов. Той поздрави организаторите - братята Боян и Радослав Боянови, за прекрасната инициатива, която отново е събрала водещите футболни школи у нас, и им подари фланелка на Левски със своето име.

Към децата се обърна с думите: "Забавлявайте се на терена, играйте за удоволствие!"

В първите мачове блесна звездата на Валентин Йосков от Черно море II, който вкара 6 гола за победата на своя отбор с 8-4 над Добруджа в среща от група "Б" при децата от набор 1997.

В другата група от същата възраст Левски надделя с 1-0 над Черно море I.

При най-малките от набор 2000 "моряците" разгромиха Литекс със 7-1. Днес се изиграха и две срещи набор 1996 - Векта - Черно море 0-2 и Ботев Пд - Добруджа 3-0.
Закриването ще се проведе на 6 септември.

Най-добрите отбори ще получат купи и медали. Организаторите на футболния турнир ще връчат индивидуални награди във възрастовите групи за най-полезен защитник, вратар, полузащитник, нападател, най-техничен футболист, за феърплей и голмайстор. Ще бъдат раздадени флагчета, топки от БФС, децата ще получат фланелки с логото на турнира, а треньорите - ризи, на които също е емблемата на футболната проява.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация