Хиляди посрещнаха Меси на летището в Бангладеш

14:44
Хиляди посрещнаха Меси на летището в Бангладеш
Хиляди хора се стекоха на централното летище в столицата на Бангладеш - Дака, за да приветстват най-добрия футболист в света Лионел Меси, след като националният отбор на Аржентина пристигна за контролна среща с Нигерия.

"Изглежда, че моята мечта се сбъдва. Аз съм тук на летището и посрещам в Бангладеш самия Лионел Меси", заяви пред журналистите Пинту Бхатачария, капитан на националния отбор по футбол на Бангладеш и част от официалната група посрещачи на гостите.

Аржентинският национален отбор игра и друга контрола в този регион в петък, когато в Калкута, сега наричащ се Колката, се наложи с 1:0 над Венецуела.

За мача срещу Нигерия цената на билетите е 100 долара, доста висока за ниския жизнен стандарт в бедната азиатска страна. Очаква се обаче стадионът да бъде пълен. Шеф на футболната федерация на страната обяви, че 2300 билета са раздадени на училища в града.

Футболът в Бангладеш е изключително популярен и почти всичките домакински мачове се играят пред пълни трибуни. Националният отбор обаче е на изключително слабо ниво и в момента заема 143-о място в Световната ранглиста на ФИФА. Бангладеш никога не се е класирал на финали на Световно първенство, както и за Купата на Азия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация