Новаците остават начело в първенството на Аржентина

11:17
Новаците остават начело в първенството на Аржентина
Новаците в аржентинската Примера дивисион Атлетико Рафаела останаха начело в класирането и след срещите от 5-ия кръг, след като в него те се наложиха с 1:0 при гостуването си на Унион Санта Фе.

В същото време без звездата си Хуан Роман Рикелме фаворитът Бока Хуниорс се наложи също с 1:0 над Интепендиенте пак като гост благодарение на попадението на Роландо Скиави след центриране на Диего Риверо в 50-ата минута от корнер. 3а 38-годишният Скиави това е втори престой в Бока, а освен това той пое и капитанската лента след контузията на Рикелме.

Така начело в класирането е Атлетико Рафаела с 12 точки, пред Бока Хуниорс и Ланус с по 11, Расинг с 9, а Тигре и Колон са с по 8.

В същото време във втора дивизия Ривър Плейт завърши 1:1 при гостуването си на Килмес и след 4 кръга беше застигнат на върха от Химнасия Хухуй и Росарио Сентрал, като и трите отбора имат по 10 точки.

Атлетико Рафаела измъкна победата при гостуването в близкия град Санта Фе на местния Унион благодарение на попадението на Алексис Кастро в 19-ата минута, който от близко разстояние на предната греда продължи топката към мрежата след центриране от корнер на Мартин Сбрун. На самата голлиния пък защитникът на домакините Хуан Пабло Карденас не успя да изчисти топката и тя
влезе във вратата.

Поражение с 1:2 претърпяха шампионите от Велес при
гостуването си на Олимпо Байя Бланка, а със 7 точки те остават на 8-а позиция в класирането. За домакините това е първа победа и те се изкачиха до 14-о място в 20-членната аржентинска дивизия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация